To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Siena 1.2 - wyciek oleju
Hej
Dzisiaj zauważyłem, że krople oleju zbierają się w miejscu ze zdjęcia, czy to wycieka olej z silnika czy ze skrzyni. Proszę o radę bo jestem zielony.
Pozdro.
P.S bo ten olej nad miską to zapewne uszczelka miski olejowej, mnie bardziej martwi to na łączeniu silnika ze skrzynią.
-
Proponuję umyć solidnie silnik i po próbnej jeździe zobaczyć którędy faktycznie cieknie. Ze zdjęcia trudno jest wywnioskować skąd olej się wydobywa, szczególnie z takiej perspektywy. Potem zrób zdjęcie jakbyś miał wątpliwości.
Z tego co teraz widać, to może być uszczelka pod miską, chociaż miska czysta.
-
Cytat:
Napisał
Termi91
Proponuję umyć solidnie silnik i po próbnej jeździe zobaczyć którędy faktycznie cieknie. Ze zdjęcia trudno jest wywnioskować skąd olej się wydobywa, szczególnie z takiej perspektywy. Potem zrób zdjęcie jakbyś miał wątpliwości.
Z tego co teraz widać, to może być uszczelka pod miską, chociaż miska czysta.
a ja proponuję przesiąść się na rower, tam wszystko masz podane jak na tacy :tongue
-
Spoko, ale ze sprzedaży Sieny na dobry rower nie starczy :smile:
-
powiem Ci tam :) przerabiałem to samo :) miałem wyciek z pod miski :( próbowałem uszczelnić a co się okazało miska była zeżarta przez rdze :( Wymieniałem od razu sprzęgło. Simering na wale był dobry ale tak myślę od razu wymienię na nowy... Wymieniłem na nowy ale jakoś mi złe coś spasował i kurde teraz mi cieknie z niego. W następnym tygodniu muszę jeszcze raz wyciągnąć skrzynie i wymienić simering za 30zl :D Tak wiec i u Ciebie prawdo podobnie to samo Cie czeka :P
-
Ohoho :) podziękuję na razie bo strumieniami to się jeszcze z niego nie leje :p
-
od strony skrzyni biegów jest taka blaszka przykręcona na 3 śrubki. odkręć tą blaszkę i zobaczysz czy jest tam olej. jak jest tam olej to może być simering od wału lub od skrzyni biegów. olej rozróżnisz po kolorze i lepkości.