To jest widok strony w wersji do druku
-
Jaki silnik wybrać?
Witam, jestem nowy na forum :) co do tematu, po wielu za i przeciw postanowiłem spróbować sił z Fiatem :) Bravo 2 jest ładne i ma dobre opinie. tutaj pojawia się problem, nie wiem na który silnik się zdecydować :) do pracy dojeżdżam 14km w jedną stronę, z tego 10km "obwodnicą" :) do tego jeżdżę dość często do siebie na wioskę, 100km w jedną stronę trasą, gdzie caly czas mogę jechać miedzy 70 a 100 km/h :) zalezy mi na przyzwoitej dynamice i niewielkim spalaniu. optymalnym wyborem wydają się jednostki 120km. z tym lepiej 1.6 czy 1.9? :P proszę o opinie użytkowników :)
-
Lepiej 1.4 Tjet i nie męczyć diesla na odcinku 14km.
-
Co ci się zmeczy? Bez przesady. Bierz śmiało 1.9
-
jesli 120 km to lepiej 1.9 bo w 1.6 masz wtryski piezoelektryczne ktore "podobno" maja mniejsza trwalosc.........w 1.6 105koni masz zwykle wtryski ale nie masz tego konia co chcesz;) ja mam 1.9 150 km i jest ok:) po miescie pali 6.5 a w trasie kolo 5 przy predkosci do 120km/h natomiast teraz z klima i przy szybkosciach z rzedu 140-170km/h spalil mi tez 6.5 :)
-
może z innej strony spojrzymy na to porównując benzyne i diesla że podobne roczniki to diesel będzie miał większy przebieg co za tym idzie może być bardziej wymęczony.jeśli znajdziesz jakiś egzemplarz który będzie pewny tzn znana historia,przebieg,nie bity to go bierz nie patrząc na to czy benzyna czy diesel bo mało jest takich aut.kupić byle co i później dokładać nie bardzo się opłaca.nie napisałeś jakie roczniki ciebie interesują,ale za dobry pewny egzemplarz auta trzeba zapłacić więcej niż stoją inne.ilu użytkowników tyle będzie opinii o wyborze silnika.
-
Weź pod uwagę że fiatowskie diesel są rewelacyjne benzyny niestety nie. Więc jak fiat to tylko diesel. Jak byłbyś zainteresowany to ja mam Bravo z 2007 roku 1.9 120km do sprzedania
-
A niby czemu benzyny nie sa rewelacyjne?
-
Bo są mało żywotne i biorą olej. Jakbyś trochę poczytam to byś wiedział że benzynowe silniki fiata szału nie maja
-
Mi nic oleju nie bierze, i sporo czytałem zanim sie zdecydowałem na T-jet'a i sobie chwale, pozatym nie przypominam sobie żeby gdzieś pisali że te silniki są złe albo coś takiego...
Znam ludzi którzy maja nalatane t-jetami prawie 300 tysi bez awari i również sobie chwalą.
-
Nie wiem jak Ty to robisz bo ogólnie znajomy ma 1.4 w Bravo i bierze mu olej. Co prawda trochę tylko ale 90KM w takiej nudzie to meczarnia. Diesle za brdziej żywotne od benzyny niestety wszystko ma swoje plusy i minusy
-
No i tu się z Tobą zgodzę bo 90 KM to za mało do tej fury i taki dieselek jest lepszym rozwiązaniem. Ja nie robie jakiś oszałamiających przebiegów wiec moim wyborem był t-jet 120KM, choć teraz brałbym wersje 150 KM.
A co do brania oleju to nie słyszałem żeby t-jety brały olej, ale na temat wersji bez turbo to gdzieś, coś, ktoś, pisał że mu bierze olej.
-
mam 1.4 90 kM a przesiadłem się z marei 2.0 150 kM i daje rade !!! dla jednego to i 200 kM będzie za mało.inne problemy mają osoby które mają diesle,a inne z benzyniakami.jak trafisz zadbany egzemplarz to z każdego się będziesz cieszyć.powodzenia w szukaniu.
-
Ja też mam T-Jesta 120km i złego słowa powiedzieć nie mogę-nie mam dwumasy, wtryskòw, egru. Pali trochę więcej niż diesel ale święty spokòj,a nakulane mam 187k km.
-
Cytat:
Napisał
rockman85 złego słowa powiedzieć nie mogę-nie mam dwumasy
A jesteś pan pewien? :D
eKatalog Inter Cars - 2mln cz[ci do samochodów | Sklep Online
-
Akurat T-jet'y maja dwumasy :-)