To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Kilka pytań o... -
Kilka pytań o...
Jeśli było to zapewne dawny kotlet. Chodzę z zamiarem kupna samochodu bo jak niektorzy wiedza....musze. Mam dylemat czy diesel czy benzyniak. Jeżdzę po miescie..raz w tygodniu po autostradzie ale nie duzo - ok. 15km.
Do wyboru raczej 500L albo 500x. W wyborze 500x benzyna - diesel to korzysc w tej samej specyfikacji 2000 euro na benzyne..liczac wydatek wiekszy na benzyne to strace ta roznice po ok. 2 latach.
Pytanie jest bardziej o diesla z filtrem dpf..W jakich obrotach on sie czysci i czy to bedzie wielka szkoda dla nowego samochodu - zgodnie z teoria nie jezdzic przez jakichs tam km. w maks. obrotami czy jak to mowia..
-
Cytat:
Napisał
kamilo62
Kilka pytań o...
Za taki tytuł powinien być ban na tydzień :roll: serio, mogłeś to nazwać na 1000 sposobów, wybrałeś najgorszy.
Cytat:
Napisał
kamilo62
Jeżdzę po miescie..raz w tygodniu po autostradzie ale nie duzo - ok. 15km.
w takim razie tylko benzyna, po co męczyć diesla? Jeszcze napisz jakie to miasto.
-
Miasto Bruksela. Wasie uliczki ale niektore z predkoscia 70 i 90 km/h. Dodatkowo 2 razy w roku belgia polska - 1600km. Benzyniak ma 5 biegow - a diesel 6. Wiec wiesz co takze mam na mysli. Wczesniej mialem diesla i sobie radzilem...chodzi mi czy jak filtr DPF trzeba podbno czyscic co 400-500km to czy taki maly odcinek trasy wystarczy?
-
Tylko benzyna. nigdy więcej diesla.
-
Prawdopodobnie dzis sie przygladalem ale jutro jeszcze na chlodno. Ogladnalem z lekka fiat 500x w wersji benzynowej tj.1.4 MultiAir II 136 koni. Przejechane ok 5tys km przez jednego z pracownikow Salonu Fiat.
Ktoś ma jakies dokonania z tym silnikiem?