Witam napotkał mnie następujący problem ponieważ podczas wymiany sprzęgła nie zaznaczyłem kierunku montażu tarczy dodam że jest to valeo ,
czy słoneczko na tarczy powinno być do skrzyni czy do dwumasy ? z góry dziękuje za pomoc.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam napotkał mnie następujący problem ponieważ podczas wymiany sprzęgła nie zaznaczyłem kierunku montażu tarczy dodam że jest to valeo ,
czy słoneczko na tarczy powinno być do skrzyni czy do dwumasy ? z góry dziękuje za pomoc.
getriebeseitig bądź gearboxside nie ma tam czegoś takiego?
właśnie nie ma niestety
Albo lato cambio?
tym bardziej że jest to nowe sprzęgło i też zdziwiony byłem że nie ma tego założyłem skrzynie już a potem się zadrapałem w głowę czy dobrze założyłem tarczę sprzęgła dziecinny błąd wiem że założyłem słoneczkiem z tarczy sprzęgłowej do dwumasy.
do AR montowaliśmy ostatnio i był napis lato cambio, czyli strona skrzyni biegów
jestem pewny że dłuższa strona poszła w stronę dwumasy a krótsza w stronę skrzyni i teraz się zastanawiam nie było napisów na niej kupiłem komplet w sklepie valeo jest tam kartka nie ma żadnych rysunków i wszystko napisane jest po rosyjsku .
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
i mam ten problem że żadnego sensownego schematu znaleźć nie mogę teraz a jeżeli było by dobrze to nie chcę znów wyciągać skrzyni a dalej bez tej informacji nie postąpie niestety.
więc jeżeli ktoś pamięta jak to idzie to będę bardzo wdzięczny za pomoc .
dodam ze jak włożę bieg to półośką mogę pokręcić leciutko a wydaje mi się że powinna stawiać opór więc nie wiem
Słoneczko od strony skrzyni biegów. Zdjęcie nr 3 LATO CAMBIO
eKatalog Inter Cars - 2mln cz[ci do samochodów | Sklep Online
dziękuje chłopaki bardzo za pomoc .