Witam Zakupilem dzis kabel do alfy ELM 327 i szukam programu ktory sie na da pod ten Kabel i pod alfe 159 2,4JTDm moze ma ktos jakas pelna wersje i moze podeslac linka
To jest widok strony w wersji do druku
Witam Zakupilem dzis kabel do alfy ELM 327 i szukam programu ktory sie na da pod ten Kabel i pod alfe 159 2,4JTDm moze ma ktos jakas pelna wersje i moze podeslac linka
Linka nie mam ale sam używam Fiat Ecu Scana jak jesteś zainteresowany starszą wersją daj znać podeślę Ci.
MultiEcuScan ma AR 159, do znalezienia w naszym Download.
Z całym szacunkiem, wolę FES-a, MEs nie wykrył między innymi błędu czujnika poziomu oleju, uszkodzenia modułu podgrzewania szyby tylnej i kilku innych pierdół, FES zdiagnozował i udało mi się wszystkie błędy wyeliminować, dlatego polecam osobiście FES-a, a poza tym niech kolega zaglądnie na stronę alfaholicy.org na forum znajdziesz sporo przydatnych rzeczy do 159ki. Pozdrawiam
A jaką wersję MESa masz? Ja swojego czasu się czaiłem na AR159 i chyba wszystko co mogłem to udało się zdiagnozować - fakt, że nie sprawdzałem moduł podgrzewania szyby bo kupując auto patrzy się w inne miejsca. Sumując, MES dał radę ze wszystkim co mnie interesowało i ARkę odpuściłem (wyszło, że ostro bita). BTW FES też się w Downloadzie znajdzie.
Powiem Ci szczerze że nie wiem muszę zerknąć do laptopa, FES-a zainstalował mi kolega z forum alfaholików, już w 2011 roku jak jeszcze posiadałem 156kę, cały czas go używam i na razie jest OK, dał radę 156ce w wersjach 1.6, potem 2,4 JTD potem w GT a teraz w końcu w 159ce, na razie nie podpinałem się pod Sedici bo jak mówi mój kolega nie reperuje się czegoś co nie jest zepsute a Sedici na razie spisuje się super.
witam czy do diagnozy pracy silnika alfy romeo 159 1.9 jtdm 150km lepszy będzie program Fiat Ecu Scan czy MultiEcuScan i jakie są między nimi zasadnicze różnice.Pozdr
FES to stara wersja MES-a .Wiadomo ,że nowsza wersja programu jest bogatsza w obsługę różnych sterowników ,a zatem wybieraj MES-a
to ten sam program, tylko ma nowsze funkcję... a nazwę zmienili ze względu na suzuki...