To jest widok strony w wersji do druku
-
Brak ręcznego - pomocy
Witam
Parę dni temu robiłem tylne hamulce, wymieniałem wszystko oprócz bębnów oraz cylinderków i mam problem. Otóż nie mam hamulca ręcznego, bębny po kilkudziesięciu kilometrach dało się zdjąć bez przeszkód tak jakby nic się nie ułożyło i nie ścisnęło.
-
-
a ustawiłeś szczęki do bębna ? bo jeżeli wymieniłeś je same bez tej regulacji to tylko założyłeś bębny na nowe szczęki :P weź zdejmij koło ustaw bębny tak aby otwór od śruby koła znalazł się w położeniu na przeciwko samoregulatora. (u góry). weź śrubokręt płaski i reguluj ten regulator (koło zębate) jednocześnie sprawdzaj czy bęben się kręci luźno czy stawia opory. jak wyczujesz lekki opór, zaciągnij ręczny sprawdź czy bęben stoi na sztywno. jak nie to zluzuj ręczny i jeszcze raz przestaw regulator. POWODZENIA
-
Samoregulatory po wymianie szczęk muszą być ustawione tak, żeby bęben dało się założyć z minimalnym oporem. Reszta ustawi się sama :D
-
Generalnie jak samoregulatory są sprawne to mogą być nawet malsymalnie skręcone a bezproblemowo powinny się wyregulować..