To jest widok strony w wersji do druku
-
fiat marea 2.4 bak mocy
witam postanowiłem poruszyc temat po raz koleiny ponieważ przestudiowałem wszystkie tematy z tym problemem i są odpowiedzi ale temat nie skończony , a wiec posiadam maree weekend z 1998 r 2.4 td 125 km problem jest tego typu ze auto w czasie jazdy traci tzw kopa jedzie jak zwykły diesel ale po wciśnięciu sprzęgla i odpuszczeniu gazu auto na nowo ciagnie jak szalone, problem pojawia sie bardzo często i jest to po prostu wyprowadzające z równowagi. W fiacie został sprawdzony wtrysk sterujący jest ok, przepływomierz jest ok, nastawnik pompy wtryskowej został zregenerowany, egr działa poprawnie, filtry wszystkie nowe, czujnik temperatury silnika co idzie do kompa nowy, brak błędów prosze o pomoc bo już sił mi brak a bardzo lubie to auto
-
dodam jeszcze że po odpięciu przepływki problem ten znika ale auto zato więcej pali ten temat nie tylko ja poruszałem ale zero rozwiązań może ktoś zna osobę która rozwiązała ten problem
-
Cytat:
Napisał
Gutek83
przepływomierz jest ok,
Skad masz pewnośc że przepływka jest ok skoro po jej odpięciu wszystko wraca do mormy?
I jak turbina wygląda?
-
podmieniałem przepływomierz od sprawnego fiata a turbina to nie wiem ale musi działać skoro po odpięciu przepływki i tygodniu jazdy objawy sie nie pokazały i auto radziło sobie na mieście lub w trasie nie najgorzej
-
i nikt nic nie wie :( ??????