To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Co to jest za cześć?
Załącznik 19717 Witam koledzy dzis wyczysciłem sobie overbost i po wyczyszczeniu odpaliłem stilona i przygazowałem pare pary do 2500 tys obrotow(nie był do końca nagrzany) i zaczeła mi sie lać ropa, z tego miejsca co zaznaczyłem małym kułeczkiem, urwał sie cycek widać że kiedyś komuś tez juz sie urwał bo był przyklejony i tak jakby teraz to puścilo, co to jest w ogole za cześć co zaznaczyłem dużym kołem?
-
-
To co zaznaczyłeś dużym okręgiem to zbiorniczek do którego odpływa nadmiar ON z wtrysków a następnie do baku.
-
Tzw kolektor powrotu paliwa. Te króćce często się urywają. Trzeba szukać po szrotach.
-
Dziękuje bardzo za oswiecenie mnie w temacie, a ma to jakiś związek w ogóle z overbost? Bo to było bardzo dziwne... Byłem na myjce postawilem samochód wyczyscilem overbost, odpalilem i zaczęła lać sie ropa
-
Zbieg okoliczności na 100%.
-
Całe szczęście bo nie chciałbym płacić jeszcze za overbost
-
Kolektor wyrwiesz na szrocie za <50 zł, tylko trzeba się trochę postarać i poszukać.
-
Cytat:
Napisał
Wlosiu
Załącznik 19717 Witam koledzy dzis wyczysciłem sobie overbost i po wyczyszczeniu odpaliłem stilona i przygazowałem pare pary do 2500 tys obrotow(nie był do końca nagrzany) i zaczeła mi sie lać ropa, z tego miejsca co zaznaczyłem małym kułeczkiem, urwał sie cycek widać że kiedyś komuś tez juz sie urwał bo był przyklejony i tak jakby teraz to puścilo, co to jest w ogole za cześć co zaznaczyłem dużym kołem?
MI ostatnio sie to rozszczelniło i ciekła mi ostro ropa. Poleciał klej na gorąco i na to silikon - wynik taki że stilon smiga ;)
-
Kupilem na pobliskim szrocie za 100, może na allegro by taniej wyrwał ale Stilon jest mi potrzebny a czekanie na przesyłkę trochę trwa. Wokalem kupić uzywke niż kleic bo to juz ktoś kiedyś kleil jakiś klejem na goraco ale bardzo twardym i puscilo, a nie chciałbym zeby mi to puscilo w trakcje jazdy np. Na wakacje setki kilometrów od domu
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Kupilem na pobliskim szrocie za 100, może na allegro by taniej wyrwał ale Stilon jest mi potrzebny a czekanie na przesyłkę trochę trwa. Wokalem kupić uzywke niż kleic bo to juz ktoś kiedyś kleil jakiś klejem na goraco ale bardzo twardym i puscilo, a nie chciałbym zeby mi to puscilo w trakcje jazdy np. Na wakacje setki kilometrów od domu