Kilka pytań po zakupie Bravo 1.4 120km
Witam! Jestem od dzisiaj posiadaczem Fiata Bravo 1.2 120km z 2008 roku. Auto po pierwszych 100km robi super wrażenie, a przesiadłem się z Mazdy 6 2.0 diesel. Przy moich aktualnych przebiegach wybór padł na benzynkę i właśnie Fiata, który bardzo mi się spodobał. W poniedziałek jadę do mechanika, na wymianę oleju i rozrządu. Na co warto jeszcze zwrócić uwagę świeżo po zakupie? Są jakieś punkty tego auta, które warto by sprawdzić? Moją uwagę przykuł niski poziom oleju na bagnecie/ swoją drogą bagnet jest dość nieczytelny w porównaniu do Mazdy/. Na korku wlewu oleju jest delikatna maź, w kolorze kawy z mlekiem- czy to już oznacza kłopoty? Jaki olej jest najlepszy do tego samochodu? Dodam, że zawieszeniowo auto jest idealne, byłem na stacji kontroli pojazdów i robiłem przegląd, żadnych luzów itd, hamulce też ok. Auto ma udokumentowany przebieg 183000km, więc chyba jeszcze powinno posłużyć, co? Jaki jest koszt części potrzebnych do wymiany rozrządu? Proszę o odpowiedź na moje pytania. Pozdrawiam Forumowiczów!