To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Spryskiwacze -
Spryskiwacze
Witam forumowiczów :)
Mam takie dwa pytanka :)
Pierwsze z dotyczy spryskiwaczy. Chodzi o to ze przy bravo mojego wujka z 1999 jest zbiorniczek płynu spryskiwaczy (jak w każdym samochodzie Haha) ale tutaj są dwa silniczki, jeden jest połączony ze spryskiwaczami szyb a drugi ma kawałek wężyka i jest zaslepiny srubą,( ktoś coś tam robił). Teraz mam pytanie czy jest to silniczek od spryskiwaczy lamp? I jak go uruchomić? Jaki przycisk, przełącznik?
Drugie pytanko to gdzie można kupić ten plastik na słupek, taki aby zamontować trzy zegary :) (taki lekki tuning hahahaha) :D
-
Powinoo się uruchamiać po włączonych światłach mijania jak normalnie chcesz spryskać szybę. Jeśli masz spryskiwacze w zderzaku to ten węzyk jest na pewno od nich. Jeśli jest zaślepiony to go normalnie podłącz i powinno działać.
Popatrz na szrotach na pewno znajdziesz. :)
-
Z tego co czytałem, to te silniczki nie są jakoś specjalnie udana konstrukcja i szybko się psują. Skoro jest zaślepiony, to pewnie jest zepsuty. U mnie tez to nie działa.
-
Właśnie tam chyba coś było zmieniane, bo wężyk jest zaslepiony a spryskiwaczy w zderzaku nie ma, pompka po podłączeniu pod ako chodzi tylko kwestia tego ze nie wiedziałem jak ją włączyć siedząc w aucie :) a spryskiwacze fabryczne ciężko dostać :/