Witam.
Chciałbym na wiosnę wymienić płyn hamulcowy i płyn od wspomagania. Może mi ktoś powiedzieć jakich firm płyny powinno się stosować ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam.
Chciałbym na wiosnę wymienić płyn hamulcowy i płyn od wspomagania. Może mi ktoś powiedzieć jakich firm płyny powinno się stosować ?
SAE J 1703 DOT 4 hamulcowy
do hamulców starczy 0,5L a ile kupić do wspomagania?
Litrową butelkę.
ja kiedyś poszedłem kupić płyn hamulcowy i chciałem właśnie dot 4 to facet mnie wyśmiał powiedział że taki płyn leje się do porsze :):):) a mi starczy dot 2 , w innym sklepie kupiłem dot 3 i smiga nić sie nie dzieje i nie powinno
a tu mi ktoś polecił DOT 4.
Widzę więc że to chyba kwestia gustu co się zastosuje :)
Spełniają wymogi producenta, a Motul to najwyższa półka, zresztą świadczy o tym cena :)
co to jest DOT2, bo nigdzie nie widzę takiej normy? DOT3 za wcześnie wrze, więc daruj sobie takie bzdury :roll:
kwestią gustu może być marka płynu, a nie to czy stosować DOT3 czy DOT4. Instrukcja mówi wyraźnie DOT4.
A Ty dałeś się wkręcić :D Matko jedyna - tylko DOT4 nadaje się do tych aut! Wystarczy otworzyć instrukcję obsługi! Poza tym.. DOT4 za 500ml kosztuje 9zł (za tyle kupowałem parę dni temu). Na wymianę płynu potrzeba 1L, na wymianę we wspomaganiu (na jakikolwiek czerwony ATF) również litr..
dot 4 nie było w 2 sklepach więc wziołem dot 3 i jezdzi
Nie no nie wierzę.
daje radę i pewnie do nastepnej wymiany nic się nie stanie
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
a w sklepie naprawdę nie było dokładnie w 2 sklepach ,a szukałem bo widziałem na kartce że popszedni właściciel taki płyn lał nawet nie wiedziałem że taki musi być