3 załącznik(i)
Kawałek tłoka w misce olejowej 1.8 16v
Witam mam pewien problem ostatnio urwałem korek upustowy miski olejowej i po ściągnięciu miski olejowej w środku jej odnalazłem kawałki metalu co się okazało kawałek od dołu tłoka się urwał dodam zdj w którym miejscu się to urwało i te kawałki co znalazłem. I teraz mam pytanie jak sprawdzić jeśli jest to możliwe czy ten silnik jeszcze będzie chodził.? Kręciłem korba od dołu tłoki chodzą ten urwany też słychać że jest na nim kompresja. Jak urwałem korek od miski szybko póki był olej w silniku bo dopiero zaczęło się lać odpaliłem jeszcze raz auto i odpaliło i zgasiłem. Teraz nie wiem czy kiedyś to się stało i auto tak jeździło czy gdy urwałem miskę a nie chce ładować kasy w ten silnik ja jest szansa teraz jakoś ocenienia ze silnik padł:( silnik od kąd go posiadam klepał jak stary dobry diesel i zawsze były podejrzenia że to popychacze i nie wiem czy ten tłok już był pęknięty i to właśnie klepało.? Bardzo fajnie chodzą te silniki 1.8 potrafią wiele i bravka mimo wieku młodo wygląda ale niestety mój model nie nadaje się do odbudowy bo i nadwozie i silnik nie są w najlepszej kondycji ale kupiłem po okazyjnej cenie z gazem i się jeździło i nie chce ładować jakiś dużych pieniążków w to auto bo nie ma bazy do odbudowy:( z góry dziękuje za każde odp i wskazówki pozdrawiam :P
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Załącznik 18993
tu na zdj zaznaczyłem miejsce z którego odpadły te kawałki
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Załącznik 18994Załącznik 18995
a to kawałki tego tłoka