1 załącznik(i)
Wahanie Mocy, Marea 2.0 20V, błędy ECU
Witam. Mam problem z moją mareą, a mianowicie występują wahania mocy. Kiedy jest coś nie tak maryśka muli szczególnie na niskich obrotach. :( Mechanik diagnozował mi to "launchem", ale po skasowaniu żadnych popraw, kupiłem kabelki i kiedy ja skasowałem błędy FESem w domu, od razu poprawa.. dziwne.... Błędy po skasowaniu pojawiają się ponownie po przejechaniu się, ale nie skutkuje to jednostajnym muleniem "czasem się zdarza" choć wydaje mi się, że i tak jest trochę za słaby, nie wkręca się tak jak powinien na obroty powyżej 3000obr/min... Przed kasowaniem w domu cały czas mulił. Wraz z błędami, silnik nie pali zbyt ładnie (głównie po nocy), trzeba pokręcić o jeden obrót dłużej i nie odpala gładko, trochę jakby nie równo. Po skasowaniu pierwsze odpalenie zawsze piękne.:redface: Kiedy silnik zamula, troszkę więcej spala, choć może to wynikać ze sposobu jazdy, kiedy muli daję więcej gazu. Różnica w mocy występuje na benzynie i na podtlenku LPG. Na fotce błędy z diagnozowania... Dotychczas zmieniona lambda bo wywalało marchewę. Czekam na pomysły, pozdrawiam.:wink:
Załącznik 18833
Nie próbowałem, zaraz sprawdzę czy jest jakaśróżnica.. U mechanika wywala błąd Adaptacja parametrów FRA
Cytat:
Napisał
Q..
Po odpięciu sondy coś się zmienia ?