Witam,
Mam taki problem otóż gdy przejąde troche moja bravo kilka km. to silnik zaczyna gasnąć na gazie jak wcisne sprzęgło... najgorsze jest własnie jak dojezdzam do skrzyzowania.
Co to moze byc?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
Mam taki problem otóż gdy przejąde troche moja bravo kilka km. to silnik zaczyna gasnąć na gazie jak wcisne sprzęgło... najgorsze jest własnie jak dojezdzam do skrzyzowania.
Co to moze byc?
Jeśli na benzynie nie ma takiego problemu to wina instalacji gazowej - która generacje LPG masz?
Lewego powietrza gdzieś nie łąpie ? Kiedy regulowałeś instalację? Nie wymieniałeś ostatnio filtra powietrza ?
To jest na druga generacja bo to nie sekwencja.
Nie wymieniałem ostatnio filtra powietrza ale jak myślicie może to być ten filterek od gazu zabrudzony? Bo wcześniej mi sie tak nie działo.
Mój brat właśnie próbował wyregulować ale nie wyszło mu to chyba bo nadal tak samo.
filr gazu zawsze warto wymienić, zwłaszcza jeśli nie masz pojęcia kiedy był wymieniony. w LPG II generacji na gaśnięcie silnika najczęściej pomaga modyfikacja wlotu powietrza - częściowo zasłonić, lub odwrócić rurę w kierunku silnika. oczywiście to czystej wody druciarstwo, ale spróbować na próbę warto.
warto wspomniec ze tak sie dzieje na niskich obrotach i na nizszym biegu
wie ktoś coś?