To jest widok strony w wersji do druku
-
Dalszy problem Stilo
Witam !
Męczy mnie dalej pewna sytuacja i już nie wiem co robić , postaram się opisać sytuacje .
Dostałem od wujka Fiata stilo 1.6 16 v 2003 rok 3 drzwiowego z przebiegiem 77 tysięcy , tam mały przebieg spowodowany jest tym że wujek mało co jeździł. Autko sprawuje się pięknie jednak męczy mnie jeden problem , jest nim problem z płynem chłodniczym .
Przy jeździe typu ponad 100 km można widać że auto wypluwa na korku płyn chłodniczy .
Czytałem że często jest to uszczelka pod głowicą , ale żadnych oznak nie widać na uszczelka , w kopceniu nic nie normalnego nie widać , nie robi się osad w zbiorniczku wyrównawczym oraz przy oleju silnikowym , temperatura w aucie jest taka jak chce , temperatura silnika nie skacze trzyma się równo 90 stopni , wężyki są normalnie naprężone , wymieniłem zbiorniczek wyrównawczy i korek w aso bo to stwierdził mechanik z 20 letnim stażem , dzisiaj znowu przejechałem te 100 km i znowu , co może być powodem ? źle otwierający się termostat ? dokonywać testów tej uszczelki pod głowicą ? orientujecie się może jaka jest cenna uszczelki i wymiany jej ?
Już naprawdę nie wiem co robić
-
Koszt wymiany uszczelki a co za tym idzie rozrządu to ok. 1500zl. Może gdzieś masz przyjazne ciosik i dlatego tajskie dzieje? Ostatnio znajomy tak miał i pomogła wymiana korka na zbiorniczku
-
Cytat:
Napisał
seth Może gdzieś masz przyjazne ciosik i dlatego tajskie dzieje? Ostatnio znajomy tak miał i pomogła wymiana korka na zbiorniczku
Wymieniłem korek i przy jeżdzie mniej niż 100 km nic nie widać całe 2 dni tak jeździłem i zero wszystko pieknie sucho żadnych problemów przed chwila patrze bum , widać że 'wybiło' i nie rozumiem tego co napisałeś: /
-
Czego dokładnie nie rozumiesz?
-
Cytat:
Napisał
seth Czego dokładnie nie rozumiesz?
myślę że tego: "...masz przyjazne ciosik i dlatego tajskie dzieje? " :?::?::?:
-
Cytat:
Napisał
seth Może gdzieś masz przyjazne ciosik i dlatego tajskie dzieje?
popijasz po kryjomu alkohol? :tongue
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
ja bym zaczął od spuszczenia starego płynu, zalania nowego, odpowietrzenia układu.
-
Słownik w telefonie wie lepiej co chce napisac
-
Witam.Miałem podobny problem kiedyś w Alfie .U mnie tak było gdyż padała pompa wodna,na wolnych obrotach pompowała a jak się szybciej pojechało płyn się zagrzewał i szedł do góry i koło korka było mokro .Nie wiem jak jest w 1.6 16v ja miałem motor 1.6 boxer i myśle ze to właśnie na tym polega problem trzeba popatrzeć na zbiorniczku jak zachowuje się płyn na dużych i na małych obrotach jak na dużych nie pompuje a na małych pompuje to na 100% pompa wody.Pozdrawiam