Nawiew !!! Niby dziala i nie dziala pomocy :<
Witam
Jestem uzytkownikiem Sieny 1.4 el od miesiaca autko jak na swoje lata i cene trzyma sie rewelacyjnie oczywiscie mam do obgadania z Wami jeden problem tzw " zabiegu kosmetycznego " po kupnie tejze sieny :P
Mianowicie :)
Chodzi mi o dmuchawe a raczej o kratki przez ktore nie przeplywa zadna ilosc powietrza ;/
Jesli Pokretlo jest ustawione na nogi to grzeje cieple powietrze z rury obok pedalow. Jesli ustawie na nogi i twarz to grzeje na nogi a na twarz juz nie.
Jesli ustawie na twarz slychac ze gdzies dmucha powietrze ale napewno nie w kratki i wypycha mi jakies farfocle na kokpit co mnie bardzo wkurw :/
No oczywiscie na przednia szybe idzie odpowiednia masa powietrza.
Oczywiscie tylko w ten sposob moge teraz ogrzac w zimie auto ( albo na nogi i szybe przednia , albo na same nogi ) bo przez kratki lewej od kierunkow , srodkowymi oraz prawej pasazera nie leci wogole powietrze nawet jak jest przekrecony na twarz , co bardzo przeszkadza mi w jezdzie bo auto nie nabiera odpowiedniej temperatury i zaczynaja parowac mi wszystkie szyby z tylu.
Pytanie mam co moze byc przyczyna tego ze nie wieje mi przez srodkowe kratki ?
Czy bedzie potrzebne rozbieranie deski rozdzielczej ? Byc moze to tylko rury ktore wypadly ze swojego fabrycznego miejsca w kazdym badz razie chcialbym aby znalazly sie na swoim miejscu i zeby cieply zefir powietrza rozwiewal moje mysli jak mi zimno :D no dobra koniec zartow :D Jesli to faktycznie rury to czy konieczne bedzie rozbieranie tej deski czy jest mozliwosc umiejscowienia ich po podniesieniu maski czy cos :P ?
z gory dziekuje za odpowiedzi :)