To jest widok strony w wersji do druku
-
P1531 i kierunkowskazy
Witam , podłączyłem nie dawno komputer i okazało się że błąd który od czasu do czasu mi wyskakuje to P1531 , z tego co znalazłem to błąd ten wskazuje na problemy z klimatyzacją . W samochodzie mam klimatronik dwustrefowy , żadnych problemów z nim związanych nie mam , samochód grzeje jak i chłodzi bdb , ma ktoś pomysł dla czego ten błąd mi czasem wyskakuje ?
Druga sprawa kierunkowskazy . samochód gdy jest zimny ( nie nagrzany ) kierunki włączają się z kilku lub nawet kilkunasto sec opóźnieniem , co z tym zrobić ? Jest to dosyć uciążliwe i nie bezpieczne , jak sobie z tym poradzić ? Dodam iż gdy samochód jest nagrzany kierunki działają od razu .
Skrzynia biegów chodzi trochę ciężko gdy samochód jest zimny , po nagrzaniu bez problemu , to jest raczej normalny objaw czy myśleć o zmianie oleju ?
-
Cytat:
Napisał
robert1-91
kierunki włączają się z kilku lub nawet kilkunasto sec opóźnieniem , co z tym zrobić ?
Pierwsze co to bym przejrzał żarówki, styki lamp itp..
-
Z kierunkowskazami skończyło się na użyciu kontaktu i jak na razie jest OK
Żeby tego było mało wczoraj mi wyskoczyła kontrolka ''silnika'' na desce . dzis po podpięciu kompa okazało się że wywala kolejny błąd - P0340 , co to może być ? walnięty czujnik ? czy cos z rozrządem ? dodam że raz na jakiś czas przy odpalaniu jak by trochę silnikiem zatrzęsie