To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Blue&me Nav -
Blue&me Nav
Witam wszystkich, mam problem w aucie u taty jest to Fiat Croma 2 2008. Nawigacja nie wczytuje pendrive'a z mapami i próbowałem z kilkoma. Ściągałem różne mapy i nie wczytuje żadnej. Nawigacja mówi: Włóż pamięć SD z mapami, a na wyświetlaczu pisze włóż pamięć USB z mapami. W aucie nie ma wejścia na SD i jest to auto po lifcie.
-
2 załącznik(i)
Mówisz, że nie ma wejścia na kartę po lifcie? :) Takiej dziurki z napisem SD powyżej sloty na płyty? Wrzuć fotkę radia!
Załącznik 17642
W starszej wersji po prawej.
Załącznik 17647
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
barteksc
Witam wszystkich, mam problem w aucie u taty jest to Fiat Croma 2 2008. Nawigacja nie wczytuje pendrive'a z mapami i próbowałem z kilkoma. Ściągałem różne mapy i nie wczytuje żadnej. Nawigacja mówi: Włóż pamięć SD z mapami, a na wyświetlaczu pisze włóż pamięć USB z mapami. W aucie nie ma wejścia na SD i jest to auto po lifcie.
a ściągnięte mapy są w folderze "map regions" ? Jeśli nie... to utwórz folder w pendrivie z tą nazwą, wklej plik z mapą i będzie hulać...
Załącznik 17643
Barteksc jak masz jakieś pytania pisz na PW mam te ustrojstwo...
TMK chyba chodzi o Blue&Me Nav tak jak w opisie....:smile:
-
Cytat:
Napisał
stilo3d
TMK chyba chodzi o Blue&Me Nav tak jak w opisie....:smile:
:lol:Oglądając wiele cromek poliftowych przed zakupem nie trafiłem na taką wersję "nawigacji" :) Gdzieś na forum fiata bravo chyba ktoś podawał linka do map, jednak coś kojarzę słowo "torrent"...
-
3 załącznik(i)
Ja mam taką.... :)
Załącznik 17648Załącznik 17649Załącznik 17650
Ps. żarówka już wymieniona, relingi siedzą na dachu :smile:
-
Używalna czy bajer? Oglądałem przed chwilą filmik na YT i jakieś takie ;) Mam telefon w uchwycie w kratce z sygic + yanosik i jakoś ciężko byłoby nie widzieć ukształtowania drogi etc.
Sorry za zaśmiecanie wątku, pytam z ciekawości.
-
Używalna... Nad Morze do "Władka" Mnie poprowadziła... "Pani Mówi po polsku co i jak gdzie na rondzie skręcić" i dodatkowo pokazuje strzałki kierunkowe i odległość do skrzyżowania na wyświetlaczu (oraz nazwy ulic i miejscowości)...
-
Cytat:
Napisał
TMK
Mówisz, że nie ma wejścia na kartę po lifcie? :) Takiej dziurki z napisem SD powyżej sloty na płyty? Wrzuć fotkę radia!
Załącznik 17642
W starszej wersji po prawej.
Załącznik 17647
W starszej wersji nie ma slotu dla karty SD. To po prawej to jest slot na kartę SIM do telefonu. Mapy były na płycie CD.
-
1 załącznik(i)
Dzisiaj próbowałem znowu i zrobiłem jak powiedział stilo3d żeby te mapy wsadzić do folderu "map regions" i nic. Cały czas jest komunikat taki jak na zdjęciu.
Załącznik 17659
-
plik poland.psf (to jest nasza mapa w jednym pliku) wklej do folderu map regions, a potem spróbuj bez spacji mapregions.... przy czym na pendrive nie powinno być innych plików i folderów....
-
ja prosze, mapa z ktorego roku?
-
damianco sam byś język zmienił... I mapy też wgrał na Pendriva - kopiuj wklej chomikuj.pl (Jeżeli mówimy o nawigacji piktometrycznej). Procedura zmiany języka jest opisana gdzieś na autokąciku... Nawet nie pytam ile ta "usługa" kosztowała....;-) - A mapy daję głowę, że około roku 2008-10r...
-
Witam! Panowie nie zakładam nowego wątku a moje pytanie umieszczam w moim zdaniem najbardziej odpowiednim już istniejącym. Problem banalny acz irytujący szczególnie jak ma się "korbę", że wszystko musi działać. Ale do tematu. Czy znacie Panowie sposób resetowania poliftowej wersji Navi z B&M z gniazdem na SD Cards lub czy wiecie jak sprawdzić (tryb serwisowy jak w starszej wersji lub za pomocą MES'a) czy antena GPS jest sprawna? Pytam bo zauważyłem, że nawi nie widzi satelity. Nawigacja chodzi, radio odbiera OK, wszystko śmiga a "stojący" kompasik mnie wq...ia strasznie. Myślałem że w MESie coś znajdę ale poruszam się jak "ślepe dziecko we mgle". Czyżby tylko zdjęcie klemy? Wolałbym tego uniknąć bo jako z natury leniwy egzemplarz pragnę uniknąć ponownego "przyuczania" szyb i wprowadzania wszystkich ustawień.
Tak sobie przypomniałem bo może mieć to jakiś związek.
W pon/wt jak resetowałem Serwis po wymianie oleju silnikowego, scanowałem profilaktycznie cały rydwan i wyszedł mi tylko jeden błąd "Błąd lampy sufitowej" o ile dobrze pamiętam. Wyciąłem robaka dziwiąc się skąd ten błąd choć oświetlenie kabiny (wszystkie lampki) świecą) jest OK.
-
Kup antenę GPS i będziesz miał odpowiedź.. na 99% zgniła antena GPS ta w podstawie anteny na dachu co jest częstą przypadłością. Antenę możesz umieścić tak jak ja i wielu na podszybiu tam gdzie jest czujnik od klimatronika wewnątrz -Antenę dostaniesz za 35 zł na znanym portalu - ;-) GPS HRS GT5.
- Odkręcasz 2 śrubki imbus od kratki nawiewu na środku podszybia
- wyciągasz kratkę do góry
- Nie wyciągając radia odłączasz szara wtyczkę od anteny GPS..
- Podłączasz tą kupioną i sprawdzasz czy wszystko dział - a zapewne zadziała po przejechaniu kilkuset metrów :lol:
- antenę umieścić możesz pod deską, na desce, pod czujnikiem klimy jest najcieńszy plastyk lub gdzieś koło lusterka... :cool:
https://fiatklubpolska.pl/croma-446/antena-41931/2
-
Wielkie dzięki Kolego @lisekg za konstruktywną odpowiedź. Obawiam się, że Twoja diagnoza dot. "padniętej" anteny GPS jest niestety trafna. Proponowane przez Ciebie rozwiązanie jest zdecydowanie mniej pracochłonne nie mówiąc już o oszczędności Guldenów. Mam pytanie dotyczące przywoływanych przez Ciebie anten z "popularnego portalu aukcyjnego". Czym się kierować przy wyborze? Czy nasze "kombajny"radio,navi są Pioniera jeśli tak to gdzie ewentualnie znajdę symbol fabryczny tego ustrojstwa. Czy w tych zastępczych antenach wtyczka także ma być szara? Będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam