To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zmiana centralek -
Zmiana centralek
Witam.
W swojej Sience posiadam instalacje ag lambda control system al-700 z centralką bez wskaźnika paliwa. Posiadam też centralkę od BRC sequent 24 z centralką jak na tym zdjęciu.
Pytanie do ekspertów - Dało by się podłączyć centralkę BRC pod instalację AG??
-
Nie szukałem, ale z nazw wznioskuje że pierwsza jest to instalacja II gen, a 2ga to sekwencja. Jeżeli tak to - nie - nie da się tego przełożyć.. Choć oczywiście sekwencję można sobie od zera założyć ale na samej centralce się to nie skończy (a nawet nie zacznie).
-
Instalacji nie chcę przekładać bo ja jeżdżę wyłącznie na gazie. Chodzi o centralkę bo na tej nie mam wskaźnika paliwa.
-
Nie rozumiesz chyba o co pytasz ;) Sekwencja to sekwencja, instalacja mieszalnikowa to instalacja mieszalnikowa - to zupełnie coś innego ;) Domyślam się powoli że nie chodzi Ci o centralkę tylko o przełącznik ale tu również odp negatywna - nie da się. Co instalacji II gen możesz dołożyć czujnik gazu w butli i miernik ale dokładność wskazań takich mierników są raczej kiepskie..
-
Przełącznik gazu nazywany jest centralką praktycznie w każdym katalogu a komputer sterujący to komputer sterujący. Thx
-
Cytat:
Napisał
mlodybe
Przełącznik gazu nazywany jest centralką praktycznie w każdym katalogu
W instalacjach I/II gen owszem może i tak bo ten przycisk czyęsto był jedyną elektroniką od gazu.. Tak jak wspomniałem możesz dołożyć sobie mierniczek o ile masz czujnik w butli.. Ale tylko osobny lub od instalacji II gen. W IV gen informacja od ilości gazu do przycisku jest wysyłana cyfrowo..
-