To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Emblemat -
4 załącznik(i)
Emblemat
Witajcie,
mam taki problem z moim Braveranem :)
Otóż emblemat FIAT na tylnej klapie wygląda tak:
Załącznik 17597
chciałabym go wymienić, bo szpeci mi cały tył. Taki już kupiony został.
Pytanie: czy wystarczy, że zakupię sam znaczek jak:
Załącznik 17598Załącznik 17599
czy muszę wymienić razem z zamkniem ( który działa!):
Załącznik 17600
proszę o pomoc :redface:
-
to moze podczepie sie pod temat bo mam w planach wymienic przedni emblemat i jest on mocowany na zatrzask czy na klej?
-
-
Siema tez mi odpadł ten znaczek z tylnej klapy na myjni.
Więc postanowiłem oderwać przedni i zrobić sobie transformera :)
Wyszło tak [COLOR="#0000FF"]Link[/COLOR]. Zdjęcie zrobione przed oklejaniem bezbarwna folią do szyb w celu zabezpieczenia naklejki przed wodą,mrozem itp. Teraz znaczki już są na aucie i wyglądają bosko :)
Znaczki te są oryginalnie tylko wklejone na taką jak by wypukłą piankę w kształcie napisu fiata i tylko ona trzymają, łatwo się odrywa...
-
emblemat
-
nie każdy ma konto na forum bravo więc może podziel się pomysłem otwarcie bez odnośników
-
4 załącznik(i)
Autorstwo: grze (fiat bravo klub)
Jako że te emblematy lubią się rozwarstwiać postanowiłem sobie coś z tym zrobić przy czym u siebie zrobiłem to w czerń.
Rozklejamy przy użyciu cienkich płaskich śrubokrętów:
Papierem 180 usuwamy pozostałości czerwonej farby i matujemy dokładnie (w napisach nie ruszamy) i usuwamy 2-stronną taśmę z podstawy:
Odtłuszczamy i malujemy logo od tyłu a z podstawy zmywamy klej:
Po wyschnięciu farby nakładamy sporą ilość kleju lub silikonu (najlepiej w kolorze farby) i sklejamy nasze logo:
Zakręcamy logo do grila zakładamy do auta. Po zastygnięciu kleju filcem i pastą zapoleruje mniejsze odpryski i będzie git. Tylne logo rzecz jasna jest w tym samym kolorze.
Załącznik 19067Załącznik 19068Załącznik 19069Załącznik 19070
-
Ja także zrobiłem emblematy w czerni. Efekt na "5". Oba emblematy zrobiłem bez demontażu z samochodu. Uważać tylko trzeba przy emblemacie na tylnej klapie aby nie przesadzić z ilością kleju i nie skleić na amen bo nie otworzymy bagażnika.
-
efekt genialny ;) Muszę to mieć ! :D
-
ja skorzystałem z manuala ktory krąży po forach, mianowicie kupiłem przedni znaczek od pandy (bodajże 93mm średnicy) za 15zł na allegro, za pomocą małej szlifierki wydobyłem sam emblemat z srebrnej ramki i wkleiłem go na poxipol do ramki na masce, za pomocą wykałaczek ustawilem go centralnie i wygląda teraz jak z fabryki :P
-
-
-
Witam właśnie mam problem z tym logo u siebie też wypłowiało i wygląda kiepsko już kupiłem nowe oryginalne logo i mam takie pytanie jak z tylnymi plastikami jest? ciężko jest je ściągnąć są na zatrzaski?
-
Jeśli chodzi ci o ten przeźroczysty plastik to on jest tylko przyklejony czerwonym tłem do rest znaczka. Niczego innego nie musisz rozbierać.
-
chodzi mi o ten plastik co jest od wewnętrznej strony na klapie bagażnika....