Witam
Koledzy zakupiłem sienkę i mam do niej tylko jeden kluczyk (niebieski). Mam drugi komplet kluczyków razem z czerwonym i kompletem zamków. Jest możliwość zakodowania nowego kluczyka w immo??
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
Koledzy zakupiłem sienkę i mam do niej tylko jeden kluczyk (niebieski). Mam drugi komplet kluczyków razem z czerwonym i kompletem zamków. Jest możliwość zakodowania nowego kluczyka w immo??
Mam inne pytanie. Ile kosztuje dorobienie czerwonego kluczyka??
Ogólnie aby dorobić kluczyk matkę trzeba mieć kartę kodową i w ASO kosztuje to majątek a nawet w 100% nie wiem czy się da..
Klucza matki też w żaden sposób nie zaprogramujesz jako matki - nie da się. Powinien się dać wprogramować jako zwykły klucz niebieski. Tyle żeby to zrobić musisz mieć matkę ;) Jeśli tak bardzo Ci zależy najtaniej będzie poszukać zestawu kluczyki + karta kodowa + immo + ecu - niestety potrzeba cały komplet. Są spece co nawet do Twojego immo wgrają odpowiednie kody z klucza ale to też kosztuje..
ja u mnie mam immo odłączony, bo poprzedni właściciel powiedział, że były z tym problemy. kluczyk stary sie wytarł i dorobiłem nowy bez żadnych kodów i cudów niewidów. zapłaciłem 30zł
Pytanie mam takie. Centralka immo znajduje się pod kolumną kierownicy i wystarczy ja przerzucić, tak??
nie wiem... jak do tej pory nie było potrzeby podłączania pod komputer
Z tym immo to typowo polskie podejście. Zamiast naprawiać - wywalić. Bo naprawiać to trzeb płacić, trzeba szukać speca. Mi jak się kluczyk wytarł i uszkodził stacyjkę też chcieli wyłączyć immo. Dopiero potem jak byłem u kluczykarza dowiedziałem się jakie to kwiatki mogą z tego wyniknąć. U ciebie tego nie musi być (zapewne masz jeszcze Fiat Code 1) ale sprawdź sobie tą diagnostykę.
Dobrze, że nie miałeś czegoś takiego:
Poniżej przedstawiam zdjęcia samochodu który - Pokazywarka.pl :(
o kur... polak potrafi:mad: kiedyś widziałem na własne oczy w kanale jak mechanik urwał aluminiową osłonę ze skrzyni biegów i to próbował silikonem przykleić:lol: bezwypadkowe auta z niemiec... ja właśnie widzę, przy drodze krajowej mieszkam jakie to przywożą bezwypadkowe (czytaj szroty).
Koledzy to jak jest z tym immo??
Jak wymienię moduł na drugi od drugiego kompletu to bedzie to działać.
Skoda bo moduł mam od 1.6 razem z kompem a samochód ma silniczek 1.2.
też mam tylko 1 niebieski może tak być że sie rozkoduje ten klucz i nie odpale ???????????