Palio Weekend 1.2, dławienie silnika do 2000 obrotów
Witam,
Do około tygodnia mam następujący problem. Palio dławi się na niskich obrotach. Ale od początku. Auto nie było odpalane przez 3 dni. Przy porannym odpaleniu przy pierwszym przekręceniu kluczyka, słychać było, że silnik kręci, ale nie odpalił. Przy drugiej próbie poszło bez problemu. Pierwsze 400-500 metrów jazdy bezproblemowo, następnie, nieważne na jakim biegu, przy obrotach mniejszych niż 2000 silnik dławi się, chodzi nierówno, bardzo wolno się rozpędza, po przekroczeniu 2000 wszystko wydaje się normalne, przyspieszenie nawet aż za dobre. Nie zależnie, czy zmieniałem bieg z wyższego na niższy, czy odwrotnie rezultat cały czas taki sam. Co dziwne od tego czasu za każdym razem odpala dopiero przy drugim podejściu, i zawsze pierwsze ok 500 metrów jest bezproblemowe, później objawy takie jak zwykle.
Próbowałem troszkę go przepalić, i po ostrym piłowaniu na 3, czy 4 (do około 4-5 tys obrotów), znów z 500 metrów jedzie normalnie a później znów zaczyna mulić.
Wydaje mi się, że może to być problem z filtrem paliwa, jednak dziwne jest to, że zawsze początek jazdy jest normalny.
Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, to proszę o podpowiedzi.
Pozdrawiam