To jest widok strony w wersji do druku
-
Siena - montaż gwizdków.
Witam.
Pomyślałem, że fajnie byłoby zamontować tweetery przy lusterkach, zdjąłem maskownice a tam oczywiście jak to w EL nie ma żadnych kabli.
Tu pojawia się moje pytanie, jak zamontować głośniki wysokotonowe w sienie, skąd podprowadzić kabel.
Proszę o poradę.
Pozdrawiam.
-
poprowadzic od głosnika dolnego ;) wpakowac zwrotnice i juz ;)
-
to dziwne , ja w EL miałem już instalacje do gwizdków , zobacz czy nie wisi w środku drzwi
-
ja mam tweetery w narożniku przy szybie, a zwrotnice schowałem pod dywanik boczny przy drzwiach
-
Dzięki za odpowiedzi.
Skoro pod maskownicą nie było kabli to pomyślałem, że nie ma ich w ogóle. Możliwe że wiszą tam gdzieś w drzwiach, ale rozbieranie tych boczków tylko mnie irytuje(spinki), musiałem kiedyś zdejmować w celu naprawy szyby(spadła sobie) i teraz okładzina odstaje.
Na razie muszę zamontować jakieś 16 w drzwi a potem wezmę się za gwizdki. ;)
-
Kable wiszą na specjalnym wieszaczku takim zahaczone przy lusterku. W kazdej wersji oryginalnie były. Generalnie ja kupiłem gotowy zestaw ze zwrotnica i nawet udało mi sie upchać gwizdki w oryginalne płytkie miejsce na teewtery w lusterkach.
-
Aha dzięki, czyli bez demontażu tapicerki z drzwi można będzie gwizdki normalnie podłączyć. Na pierwszy rzut oka nie widziałem tam żadnych kabli przy lusterku, jutro się rozejrzę dokładniej. ;)
-
A masz wersje EL czy HL? Bo jeśli masz cało plastikowe boczki czyli elektryczne szyby to trzeba je ściągać jeśli materiałowe takie ze wystaje blacha to nie trzeba.
-
-
HL- high line EL - economic line
-
Cytat:
Napisał
Darksaience
HL- high line EL - economic line
Wiem o tym, po prostu się śmieję. :)
Dzięki wielkie za pomoc, rzeczywiście u mnie w EL są podprowadzone kable z kostką pod maskownicą lusterek. Wystarczy poszukać na szrocie głośników od sieny i podłączyć. :)
Thx.
Pozdro Damian.
-
jak znajdziesz to daj znac ;) i zrob foto :)
-
Cytat:
Napisał
yacub
jak znajdziesz to daj znac ;) i zrob foto :)
Zamówiłem z allegro za 20 zł. komplet od punto II, prawdopodobnie są takie same jak do sieny oryginalne. :)
P.S Teraz chyba skumałem o co chodzi, czyżby nawet do sieny HL nie montowano fabrycznie gwizdków? Zapewne oryginalne gwizdki to rzadkość jeżeli by tak było. :)
-
Hmm , można było kupić tweety Infinity z demontazu , dużo tego widziałem na alle^^ a infinity to już klasa :D
-
Gwizdki od punto II idealnie pasują do sieny w miejsce w lusterka( a miejsca tam mało i pewnie jakieś porządne by nie weszły). Jednak kostka przyłączeniowa była inna niestety. O jakości dźwięku z tych głośników można powiedzieć tyle, że coś tam syczą. :) Ogólnie polecam jakieś inne. :)