podłączenie sterownika centralnego zamka
Witam. Mam problem z podłączeniem uniwersalnego sterownika centralnego zamka z pilota pod fabryczny cetralny z kluczyka w fiacie doblo 2007r
schemat identyczny jak na tym obrazku:
http://obrazki.elektroda.pl/5252614300_1303474606.jpg
przeszukując forum znalazłem instrukcje montażu jakiegos alarmu do tego doblo 06-10r,
Z tego co wyczytałem w doblo sterowanie zamkiem jest przez mase (-)
A więc:
- podłączyłem centralkę pod stacyjkę i działa, (swieci dioda gdy zamknięte, słychać przekaźnik)
- kierując się schematem w dowiedzialem sie ze sterowanie jest w czarnej kostce z fioletowym zatrzaskiem 32 piny, po lewej stronie w skrzynce bezpieczników. i za zamykanie i otwieranie odpowiedzialne są piny 16 i 18. sprawdziłem miernikiem kable sygnału zamknij (pin 16 szary) i otwórz (pin 18 żółty), i podczas sterowania zamkiem poprzez klamkę, pojawiało się napięcie, przy zamykaniu na szarym i przy otwieraniu na żółtym.
I teraz problem, według instrukcji dołączonej do centralki, uznając że sterowanie minusem, wpinam biało-czarny kabel z centralki do szarego z pinu 16, i żółto czarny do masy (też do stacyjki), naciskam zamykanie i nic :(, to samo robiłem z kablami do otwierania i też nic.
próbowałem podpiąc jako sterowanie plusem i spaliło bezpiecznik.
Co robię nie tak?