To jest widok strony w wersji do druku
-
zakup bravo 1,4 95 r
Witam wszystkich ,
jestem nowym uzytkownikiem i chcialbym zakupic zonie fiata bravo bo jej sie bardzo podobaja i znalazłem taki model :
Fiat Bravo 1.4 Jeżewo
moze ktos byl ogladal ten samochod i moze przy wyborze czy warto czy lepiej sobie odpuscic . Nie miałem nigdy fiata to by był moj pierwszy . Jak sprawuje sie ogolnie gaz w tych silnikach 1,4 ? Czy lepiej je omijac i pomyslec o jakims inny fiacie ??
Dziekuje wszystkim za pomoc
-
Dobre samochody, ale nie z silnikiem 1.4 12V. W tym silniku kiepską wydajność ma magistrala olejowa. Często się zaciera wałek rozrządu.
Możesz poszukać lepiej z 1.6. Dobrze znosi gaz. Przed kupnem sprawdź dobrze progi, i podłogę czy nie gniją.
-
1.2 albo 1.6 w miarę bezproblemowe i tanie w utrzymaniu
-
Daruj sobie 1.4 12v, ciężko o pewną jednostkę, ilość przepalanego paliwa nieproporcjonalna do osiągów, 1.8 i 2.0, problemy z panewkami i jw. ciężko o niezajeżdżoną jednostkę.
I tak jak kolega wyżej polecę silniki 1.2 i 1.6.
-
1.8 problemy z panewkami?
-
Jeśli rozważasz zakup 1.4 to lepiej kup 1.2 - podobna moc,mniej pali i mało awaryjny. Dodatkowo będzie już po lifcie:-)
-
Cytat:
Napisał
pajel
1.8 problemy z panewkami?
W katowanych jednostkach na badziewnym oleju jak najbardziej, z resztą potwierdzone info kilka lat temu w ASO.
-
Etam gadacie z tymi panewkami ;)