Wywala mi listę błędów. Nie można ich wykasować. Po wykasowaniu uruchomieniu jednostki problem powraca.
Wymiana ECU ? Dodam ,zę auto telepie 500obr.
Edit: Poprawa z eprom na eeprom
To jest widok strony w wersji do druku
Wywala mi listę błędów. Nie można ich wykasować. Po wykasowaniu uruchomieniu jednostki problem powraca.
Wymiana ECU ? Dodam ,zę auto telepie 500obr.
Edit: Poprawa z eprom na eeprom
ja tam nie wiem czy eeprom (przez dwa E!) nie jest zintegrowany z mikrokontrolerem ew. czy nie jest nawet emulowany we Flash..
Jak blędy wracają to pewnie ciągle coś go boli..
Byrrt - nie żebym się jakoś obrażał, ale zapewne chciałeś być nauczycielem j. polskiego, co ? :P
Ogólnie błędy powracają. Wymiana jednostki Ecu zaowocowała brakiem owych błędów. Jednak na obu Ecu silnik pracuje tak samo - kuleje.
Eprom - stałe uszczodzenie pamięci ?
Polskiego nie bo to nie polski skrót ;) Poprawiłem bo EPROM i EEPROM to dwie zupełnie inne pamięci - oba istnieją ;)
Generalnie nie mając o tym pojęcia (a ja jako elektronik i projektant tego typu układów o ECU w silniku fiata nie mam pojęcia) lepiej wymienić ECU inne i się nie zajmować tym jak i co naprawić. Nie sądzę żeby tu chodziło problemy z pamięcią EEPROM/FLASH - zapewne uszkodzeniu uległo coś innego, z resztą jak takie ECU kosztuje 50-100zł to komu by się chciało dochodzić dla jednej sztuki..