To jest widok strony w wersji do druku
-
Antena - słaby zasięg...
Witam,
borykam się jeszcze z jednym problemem... antena.
Nistety bardzo słabo zbiera sygnał... Czasem w miescie można "złapać" ledwo 2-3 stacje...
A poza miastem to w ogóle jest dramat. Wymieniłem bat, ale to nie to.
Radio, to też nie to... Zamontowałem inna antenę, położyłem na desce, wycieczka po mieście i działa jak należy...
Pewno coś jest z podstawą anteny, ale nie za bardzo chcę ingerować w podsufitkę...
Czy macie może jakąś radę...
pozdrawiam i dzięki
michal
-
Cytat:
Napisał
michasio
Zamontowałem inna antenę, położyłem na desce, wycieczka po mieście i działa jak należy...
Pewno coś jest z podstawą anteny, ale nie za bardzo chcę ingerować w podsufitkę...
Czyli szczęście w nieszczęściu - zrobiłeś najważniejszy test i masz potwierdzenie gdzie leży winowajca. No może nie dokładnie gdzie, ale już blisko. Albo podstawa anteny, albo sam przewód antenowy. Jeszcze jedna opcja to zasilanie wzmacniacza antenowego. Ja u siebie nie znalazłem bezpieczników od niego, a wg. instrukcji powinny być pod tapicerką w bagażniku. To oznacza, że zasilanie idzie po kablu antenowym. Miałem podobny problem, wymieniłem podstawę (tam siedzi wzmacniacz) i pomogło. Niestety bez tknięcia podsufitki się chyba nie obejdzie, ale nie było to aż tak straszne. Przynajmniej dostęp do wtyczki kabla antenowego był prosty - a to wystarczy, żeby podłączyć inną antenę/ze wzmacniaczem.
Pozdrawiam i powodzenia