Mam pytanie.Chce zmienic kierownice,czy do Sieny bedzie pasować bez problemu kierownica z Fiata Coupe?
To jest widok strony w wersji do druku
Mam pytanie.Chce zmienic kierownice,czy do Sieny bedzie pasować bez problemu kierownica z Fiata Coupe?
Załącznik 15132Załącznik 15133
Kupiłem kierownice w ciemno liczac że bedzie pasować.Oczywiscie nie pasowała:)W porównaniu ze Sieną inna długość osadzenia,sposób osadzenia a nawet srednica wieloklinu a nawet otwory pod obrotowy talerzyk klaksonu który nawet i tu ma inne koncówki.Ale nie poddałem sie;) Było skracanie,piłowanie,szlifowanie,dopiłowywanie,przy mierzanie by nie "przedobrzyć" i po 3 godzinach pracy kierownica znalazła sie na miejscu.Leży w dłoniach idealnie,jest ciut wieksza i grubsza niż to kółko z szajsplastiku które były montowane.Prowadzenie stało sie przyjemnościa:)
Kierownica jest spoko, ale ta czerwona gałka jest MEGA! :D
Ta czerwona gałka jest mojego autorstwa:D zrobiłem ją z drewnianego korka od Nalewki Babuni:D:D..Oryginalna guma na drążku sparciała i odpadła,został tylko plastikowy trzpień.Wtedy wpadł mi w oko w domu ten korek na butelce,wziąłem w dłoń i leżał jak marzenie.Wydłubałem z niego korek,ciut poszerzyłem i pogłebiłem otwór,wypełniłem poxipolem i przykleiłem na pozostałość po fiatowskiej gałce.Zrobić może każdy,u mnie jest czerwona bo żona akurat lubi wiśniową nalewke,ale smaki są różne;).Używam ją od prawie roku,kształt ma idealny,kolor nie schodzi i nie widać po niej śladów zużycia:)
Załącznik 15136
Za każdym razem gdy opowiadam historie gałki jest kupa śmiechu:D
Hahaha a ty? Jaki smak lubisz?
Tylko nie jedź po tym!
Spoko:)nigdy na podwójnym gazie nie jezdziłem i nie jezdze.A na poważnie to zacząłem tego swojego Fiacika dażyć sentymentem.Kupiłem go za bezcen,z myślą ze pojeżdze nim miesiac lub dwa,potem wysle do huty i przesiąde sie do czegoś innego.Tym czasem mija rok:)Wpadło mi ostatnio troche kasy,pierwsza myśl to że kupie cos nowszego,lepszego ale gdy tak na niego popatrzałem to stwierdziłem że ni cholery,nie zmieniam:)Polubiłem go.Ma swoje lata,czaem bywa kaprysny ale ogólnie rzecz biorąc jest mało awaryjny.Jest pakowny,dość wygodny a przede wszystkim bardzo dynamiczny.Wielokrotnie ucierałem nosa włascicielom VW,Audi czy nawet Bmw którzy na swiatłach z politowaniem patrzeli na moją Fiacinie a na nastepnych swiatłach patrzeli juz z respektem;)Do tej pory uznawałem tylko marki japonskie i tylko takimi autami jeżdziłęm ale teraz zaczynam przekonywać sie do Sieny:D Polubiłęm ją i grzebanie przy niej stało sie moim hobby:)