To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
klamka wewnętrzna -
klamka wewnętrzna
Witam Szanownych Cromiarzy. Pękła mi zdradziecko lewa klamka wewnętrzna. Na allegro są dwie, jedna pochodzi z Cromy po lifcie. Zastanawiam się czy będzie pasować. Podejrzewam, ze powinna być taka sama, ale wolę się upewnić. Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia i może doradzić? Pozdrawiam wszystkich.
-
zależy w jakiej cenie kupisz używkę, ja zdecydowałem się na nową zapłaciłem 120 zł
tak się połamała że nie da się jej posklejać u ludzi co spawają plastiki ?
-
ja mam na sprzedaż klamki wewnętrzne... mam lewą poliftową 2008, prawą poliftową 2008 i prawą przedliftem.... cena dobra (pozostałości po boczkach z roletami i prawych drzwi) :cool: Nie jestem handlarzem, kasę potrzebuje na odświeżenie zakupionych relingów i malowanie listw dachowych... mój email: kondzin@o2.pl
lewa lift: 65 zł
prawa lift: 65 zł
prawa przed liftem: 40zł (drobne ryski)
zobacz temat na forum ; Podwójna podłoga demontaż tam są fotki tego co mam lub na olx.pl (fiat croma części zielona góra) dla zainteresowanych
Pozdrawiam
-
klamki przed i po lifcie są takie same, na 100%
-
Dzięki. Jutro będzie próba czy da się pospawać.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Dzięki, tak myślałem.
-
Cytat:
Napisał
kox
klamki przed i po lifcie są takie same, na 100%
Wiem :) , chodziło mi oto, że nowsza jest teoretycznie mniej zniszczona....
-
Cytat:
Napisał
galka
zależy w jakiej cenie kupisz używkę, ja zdecydowałem się na nową zapłaciłem 120 zł
tak się połamała że nie da się jej posklejać u ludzi co spawają plastiki ?
klamka została pospawana. Facet, który to robi twierdzi, że nie jest to dobre tworzywo do spawania i nie daje gwarancji, nie wziął pieniędzy. Gość zna się na swojej robocie, m. in. spawał mi pękniętą listwę dachową i wyszło świetnie. Na razie boczek skręcony i klamka działa. Zobaczymy czy i ile wytrzyma.
Wszystkim, którzy odpowiedzieli na mój post serdecznie dziękuję.
-
klamka po zespawaniu wytrzymała tydzień i znowu pękła. Mieli rację ci, którzy mówili, że nie warto spawać, Już zamówiona nowa
-
Witam,
Nie chcę zakładać nowego tematu, bo nazywałby się tak samo:)
W świeżo zakupionej Cromie padła mi klamka wewnętrzna kierowcy. Tzn nie złamała się tak jak kolega opisuje w postach powyżej, ale ciągne ją maksymalnie a drzwi się nie otwierają.
Wyczytałem w innych tematach, że należy zdemontować tapicerkę i sprawdzić czy nie należy wyregulować linki odpowiedzialnej za otwieranie drzwi.
Moje pytania:
1. czy demontaż wewnętrznego panul drzwi aby dostać się do linki klamki jest skomplikowane? Jakieś wskazówki, na co zwrócić uwagę żeby nie utknąć?
2. czy przygotować sobie jakiś zestaw części zamiennych (plasticzki, sprężynki) żeby nie jeździć potem po sklepach z wybebuszonymi drzwiami?(narzeczona by mnie zabiła:P)
Wszelkie uwagi będą cenne:)
-
1 załącznik(i)
Aby dostać się do linki trzeba ściągnąć tapicerkę (masz tu foto na przykładzie moich tylnich drzwi...) najpierw panel lub uchwyt podważyć śrubokrętem (najlepiej owiniętym w szmatę), a potem idzie... dalej odkręcenie dwóch śrub... i wyciąganie tapicerki z zaczepów... a nie zapomnij o odkręceniu klamki.. :) w razie czego mam parę zaczepów-kołków...
Załącznik 15625
-
I mnie problem z klamkami nie ominal.... kierowcy wewnwtrzna. prawy tyl zewnetrzna. Kierowcy zamowili mi nowa a tyl mowia ze uratuja... zostanie jeszce tylko 6 napraw na przyszlosc :)
-
Dziękuję za wsparcie i wskazówki.
Przez weekend podłubie w temacie. Dam znać jak poszło:)
-
Jakaś plaga z tymi klamkami. Mnie z dwa miesiące temu pękła lewa od kierowcy. Nowa klamka ok. 125 zł, wymiana w ASO 53 zł.
-
Witam,
Po ściągniąciu panela wewnętrznego drzwi, okazało się, że to nie linka była sprawczynią problemów. Można by powiedzieć, klasycznie się złamała klamka:) Zakup nowej w ASO 144 zł, szybki montaż i działa.
Ale za to teraz mam problem z panelem sterowania szybami, poprzedni właściciel nie czuł litości, a palce miał zrobione z betonu, co poskutkowało tym, że panel był kiepsko osadzony, a do tego cały poklejony od spodu, tak jakby się połamal. Przełączniki działają, ale wygląda to fatalnie. Obwiniam za to też malarzy, (drzwi malowane).
Ma ktoś może na sprzedaż taki panel? Albo wiecie ile kosztuje nowy w ASO, bądź macie jakieś ulobione sklepy częściami gdzie takie rzeczy można dostać?
-
Heh, mi też właśnie wczoraj znienacka pękła klamka wewnętrzna w prawych przednich drzwiach. Pękło również 128 złotych na nową klamkę :D
Czy pękanie tych klamek to jakaś typowa przypadłość Cromy? Można się spodziewać że każda klamka prędzej czy później pęknie?