To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
chip tuning ? -
chip tuning ?
hejka wszystkim. Czy ktoś z was jeździ swoim wozem, który został wyposarzony w tzw ,,chip tuning" ? myśle by i do swojego wmontować tylko zastanawia mnie fakt - czy rzeczywiście zwiększy moc silnika ? bo producent podaje, że zwiększy od 15-25% mocy (w zależności od posiadanego silnika) i mało tego zmniejsza spalanie o 0,5 - 1,0 l / 100 km - brzmi to niewiarygodne dla mnie dlatego pytam kogoś kto ma z tym doczynienia ;). Czy po zamontowaniu tego Chipu inne podzespoły silnika szybciej nie rozsypią się ? Jakich ewentualnie moge spodziewać się problemów po zamontowaniu tego wynalazku ?
-
Cytat:
Napisał
Mariusz_91
chip tuning
Jesli chcesz chipa, to tylko modyfikacja softu, ty pewnie piszesz o power boxie, tego raczej nie polecam ;)
-
chodzi mi dokładnie o coś takiego :
Chiptuning Fiat Uno 1.4 70KM Chip Tuning (4202987498) - m.allegro.pl
nie mam dużego pojęcia o tym dlatego narazie węsze w tym temacie by zdobyć tu od kogoś mądrego wiedzę, którą by się podzielił :)
-
Ja osobiście odradzam ;)
Jesli chcesz chipowac auto, to powierz to komuś co się na tym zna.
-
Zalej sobie do pełna za 250zł. Lepiej na tym wyjdziesz
-
nie wejdzie mi za 250 zl :P
-
zajrzyj pod ten link
Godula Moto Sport Chiptuning silnikw benzynowych – fakty i mity.
cytat:
Cytat:
...pomijając konstrukcje w których producent celowo ograniczył moc ,w seryjnych benzynowych silnikach wolnossących tuning chipowy daje wzrost mocy maksymalnej nie przekraczający 3-5 %.
więc raczej nie warto...
-
aha, no to rzeczywiście lipton :) dzięki za link :)