To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
koło zapasowe -
koło zapasowe
Witam
muszę kupić koło zapasowe do mojego fiata ale niestety jest butla LPG pod autem
pomyślałem więc że kupię dojadówkę - niestety nie znalazłem takiej której promień odpowiadałby reszcie kół.
standardowo 205/65R15 czyli wysokość opony na feldze 15'' to ok 133 mm - dobrze rozumuję?
czy wogóle istnieją koła dojazdowe do naszego modelu czy z racji ciężaru nikt tego nie produkuje?
jak to wygląda u Was?
-
aktywność na forum odzwierciedla popularność naszego modelu fiata ;), czyli znikoma
do naszego Ulysska jaki podobnych nie zaleca się koła dojazdowego z powodu sporego ciężaru.
Mało tego przy kupnie opon należy zwrócić uwagę na index nośności który powinien wynosić min T94 ponieważ masa dopuszczalna naszego auta to prawie 2,4 tony
kupilem felge i oponę 195/65 R15 musi wystarczyć.
Na jakich oponach Wy jeżdzicie? - wiem że zalecane to 205/65 lub 215/65 R15 lub 215/60 przy R16
Zastanawiam sie nad kupnem kompletu 195/65R15 - jeździ ktos na takich? - czy jest jakaś różnica?
-
jak napisałeś to fabryczną rezerwę mam 215/65 15"
letnie na alu mam zalecane 215/60 16"
zimówki mam po poprzednim właścicielu 195/65 15" oprócz przekłamania licznika ok 8-10 km/h i tego że podwozie jest bliżej ziemi (co w zimie różnie bywa ) wszystko jest O.K indeks 95 T -jeżdżę tak już 2 zimę a poprzednik ze trzy.