Sterownik Centralnego Zamka, Domykanie szyb, Sygnalizacja kierunkami
Witam, Jakiś czas temu kupiłem sobie ten sterownik centralnego zamka Sterowniki C. Zamków - STEROWNIK ZAMKA BAGAŻN+SZYBY+KIERUNKI P. SCYZORYK - RTX Wczoraj postanowiłem go sobie zamontować. Znalazlem jako taki poradnik na tym forum ale kable sterujące podpiołem pod kable(niebieski i biały) które szły w kierunku drzwi pasażera. Nie podłaczylem jedynie sygnalizacji swiatłami i domykaniem szyb. I tu zaczynaja sie problemy... Myśle ze skoro zamontowałem centralke za schowkiem to wygodnie się będzie podpiąc pod przycisk awaryjnych. Mój sterownik ma dwa wyjscia(dwa przewody z bezpiecznikami i prawdopodobnie dioda LED) na kierunku (prawy, lewy) czyli to on wysła napiecie do świateł, a wg poradnika (fiat Brava, Montaż radiowego sterowania zamkiem centralnym - Wasze manuale • AutoCentrum.pl) są one sterowane masą, tak więc nie wiem w które kable sie wlutować, a pozatym ciężko zobaczyć co na tym zdjeciu jest.
Druga sprawa to domykanie szyb, tutaj sterownik również wysyła + do zamknięcia szyb. Nie zdejmowałem jeszcze plastiku z drzwi także nie wiem jak to wygląda od środka. Tutaj przydała by się również pomoc bo jak zgaduje szyby są otwierane i zamykane również masą....
Z góry dzięki.