To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Dziwna folia pod maskae
Witam, jestem nowy na forum a więc proszę o wyrozumiałość jak by co ;-).
Niedawno zakupiłem Fiata GP 1.2 8v.
Zauważyłem ostatnio pod maską że za reflektorami przednimi pod maską jest umieszczona jakąś folia ( jak na zdjęciach). Do czego ona jest? Czy można ją wyciągnąć?
Pozdrawiam ;-)Załącznik 14097Załącznik 14098
-
Nie wiemy co to jest - wyciągnij i zobacz. Oryginalnie to na pewno tam nie jest..
-
Właśnie nie wiem czy mogę ją wyciągnąć może ktoś miał podobny przypadek?
-
Cytat:
Napisał
Macger123
Właśnie nie wiem czy mogę ją wyciągnąć może ktoś miał podobny przypadek?
A kto zabrania? :D
-
Chyba w każdym jest taki wynalazek Fiata .moim zdaniem ma to służyć wygłuszeniu blach aby nie dzwonily
-
Cytat:
Napisał
abel
Chyba w każdym jest taki wynalazek Fiata .moim zdaniem ma to służyć wygłuszeniu blach aby nie dzwonily
Czyli uważasz, ze Fiat zastosował folię jako wygłuszenie?
Wyjmij i sprawdź co w trawie piszczy. Uwierz mi, ze normalne nie jest mieć folie pod maską, gdzie temp do małych nie nalezą.
-
Patrząc na blachę auto było robione ,więc pewnie źle coś spasowali i aby nie brudziło lampy z nadkola zaślepili otwór folią.
-
KOBRA poszukaj w swoim Grande, bo jestem przekonany że też znajdziesz folie.
Fiat wtykał takie torebki foliowe z powietrzem w środku... ale po co, to pojęcia nie mam.
To na zdjęciu z pierwszego postu jest albo strasznie potargane, albo nie oryginalne, bo oryginalnie to takie "poduszeczki" powinny być.
Generalnie wariactwo, ale bym to zostawił w spokoju i nie ruszał :smile:
-
Ja mam folię w dwóch miejscach .Sam zakładałem :smile::smile::smile:. W komorze silnika pod skrzynką bezpieczników , i z drugiej strony pod sterownikiem do gazu .
-
Cytat:
Napisał
nygus
KOBRA poszukaj w swoim Grande, bo jestem przekonany że też znajdziesz folie.
Fiat wtykał takie torebki foliowe z powietrzem w środku... ale po co, to pojęcia nie mam.
To na zdjęciu z pierwszego postu jest albo strasznie potargane, albo nie oryginalne, bo oryginalnie to takie "poduszeczki" powinny być.
Generalnie wariactwo, ale bym to zostawił w spokoju i nie ruszał :smile:
Trochę może byś wyszarpana bo próbowałem zobaczyć do czego ona jest.
Kobra samochód nie był bity i składany wiec zajmij się lepiej czymś na czym się znasz lepiej.
-
Nie rzucaj się kolego jak ryba bez wody . Patrząc na zdjęcia, które wkleiłeś widać na zielonym lakierze ślady po zgrzewaniu - bez lakieru. Stąd taka była moja wypowiedź Nie widziałem jeszcze fabrycznego lakieru ,który łuszczył by się w ten sposób . Ślady wskazują raczej na użycie migomatu lub innego narzędzia spawającego. łuszący się lakier jest skutkiem przegrzania w tym miejscu danego elementu lakierowanego.
-
Ja również posiadam takowa folie kolo lampy z jakas gambka w srodku. Ale nigdy mnie to nie zastanawialo poco to jest...ani tez nie przeszkadzalo :confused:
-
Witam, też jestem pierwszy raz i też proszę o wyrozumiałość. Kolega wcześniej dobrze napisał, to jest wygłuszenie blachy. Nie wyciągaj tego, niech siedzi.
-
Dzięki wielkie za odpowiedź. A czy ktoś z was wie czy da się ją czymś zastąpić? Np. Gąbka?