Witam!
Krótkie pytanie - czy ktoś z Państwa może wskazać gdzie znajduje się czujnik temperatury paliwa?
Załącznik 13951
Pozdrawiam,
NiemeN
To jest widok strony w wersji do druku
Witam!
Krótkie pytanie - czy ktoś z Państwa może wskazać gdzie znajduje się czujnik temperatury paliwa?
Załącznik 13951
Pozdrawiam,
NiemeN
Cześć,
Po kilku próbach udało mi się namierzyć ten czujnik. Załączam fotki dla zainteresowanych. Model czujnika to BOSCH 280 130 055.
Dostęp do czujnika jest bardzo utrudniony, ale można go wykręcić bez wchodzenia pod auto. Trzeba tylko pamiętać o płynie chłodniczym, który wyleje się z chwilą usunięcia czujnika. Aby się dostać należy usunąć akumulator i półkę akumulatora.
Pozdrawiam,
NiemeN
Załącznik 13983Załącznik 13984Załącznik 13985Załącznik 13986Załącznik 13987Załącznik 13988Załącznik 13989Załącznik 13990Załącznik 13991
No to mnie teraz zdziwiłeś,bo co ma czujnik temperatury paliwa,do temperatury silnika :-k
Tak, sprzedawca w sklepie również był zdziwiony, że otrzymuje ten rezultat wpisując 'czujnik temp paliwa'. Nie wiem z czego to wynika, ale przy diagnozie komputera 'wymienić czujnik temp. paliwa', nakazał kupić ten właśnie czujnik...
Wymieniłem zatem ten 'czujnik temp. paliwa', który po wykręceniu spowodował wylanie się znacznej ilości płynu chłodniczego. Czujnik wymieniłem, auto chodzi lepiej.
Fotka umiejscowienia w załączniku.