Witam. Czy jest gdzieś do kupienia podłoga do Sieny. Po rozebraniu auta ukazały mi się wielkie ogniska korozji (najgorzej z tyłu) ogólnie 50% podłogi w aucie jest do wymiany. Czy można kupić gdzieś nową albo używaną, czy może lepiej wspawać blachę?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Czy jest gdzieś do kupienia podłoga do Sieny. Po rozebraniu auta ukazały mi się wielkie ogniska korozji (najgorzej z tyłu) ogólnie 50% podłogi w aucie jest do wymiany. Czy można kupić gdzieś nową albo używaną, czy może lepiej wspawać blachę?
Usunąć rdzę mechanicznie do gołej blachy, obciąć wszystko co chore, usunąć resztki rdzy Cortaninem, następnie wspawać blachę 1mm (najlepiej w ocynku), zakonserwoać spawy odpowiednim środkiem, całość preparatem antykorozyjnym, od spodu baranek i za dwieście - trzysta i kilkanaście godzin pracy podłoga będzie w stanie wystrzymać kilka lat.
Podłoga wygląda kiepsko, czy opłaca się robić takie uszkodzenia?
Załącznik 14026
Tak jak kolega wyżej pisał, wszystkie dotknięte miejsca przez rdzę wyciąć a w ich miejsce wspawać blachę ( wspawać najlepiej nie na zakładkę tylko przyłapać np. magnesami ) następnie na to podkład antykorozyjny, baranek w sprayu i baranek na pędzel...
Gorzej miałem w mondeo. Ważne aby robić dokładnie i się nie śpieszyć bo mozna narobić wiecej szkód. Sprawdz stan wzmocnienia progu. Jak jest w dobrej kondycji to rób.
I pomyśleć że w mojej sience jest podobnie ;/, aż mi się odechciewa kiedy pomyślę że w tym roku czeka mnie to samo;/
Ja też jestem w trakcie rozbiurmi auta. Przynajmniej potem będzie ta świadomość że zaraz nie zrobisz flinstonsa...
tylko zadaj sobie pytanie czy naprawa nie przekroczy wartości auta.
Wątpię czy za 1200pln kupisz samochód w lepszym stanie. (orientacyjna cena razem z progami i paroma innymi elementami jak tylne i przednie nadkola).
Mozna by się zastanawiać gdyby naprawa kierowała z 5k pln.
1200zł z malowaniem i materiałem?
robota samych progów to ok 600/2str +koszt materiału...
Ja roboty nie licze bo robie sam...
Jeżeli silnik i inne podzespoły są w dobrym stanie to rób :) Przynajmniej bd wiedział czym jeździsz
Popieram przed mówcę