To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Alternator -
Alternator
Miał już ktoś z nim problem:mad: Mi wczoraj zapaliła się kontrolka akumulatora. Więc dziś udałem się do auto elektryka. Pomierzył i wyszło że alternator padnięty. Ładowanie na pracującym 11.5 Powiedział że postara się go zregenerować. Moje pytanie podać go regeneracji czy nowy zamontować :?:
-
Mostek prostowniczy w tych alternatorach pada ponoć nagminnie, po wymianie na nowy (mostek) alternator wraca do życia.
-
-
potwierdzam.. mostek prostowniczy.. koszt naprawy 150,-
dochodzi oczywiście jeszcze demontaż i montaż - ja wyjmowałem sam - troszkę trzeba się napracować..
-
U mnie niestety cały alternator szlak trafił. Gościu jak mi go pokazał to wyglądał jak by go ktoś z jakiegoś pożaru wyciągnął (okopcony, wytopione plastiki) Koszt regenerowanego 500 zł + 200 robocizna = 700 zł Rok gwarancji. Miał być nowy rozrząd jest alternator hehe
-
Heja, dajcie znac jak sie wymontowuje alternator, czy da sie go wyjac gora i czy potrzeba jakichs s[ecjalnych narzedzi, czy wystarczy komplet podstawowy ??
-
Da się wyjąć górą i wystarczy podstawowy komplet kluczy. Jak nie dasz rady to napisz i przyjadę to wymontuje do Tych mam nie daleko.
-
Są dwie śruby gwiazdkowe typu trox(czy jak to tam się zwie). Ja u siebie wyjmowałem górą pomiędzy przewodami paliwa, a rozrządem.
-
A ktoś miał coś takiego że po wymianie alternatora po odpaleniu ikona akumulatora nadal się pali? Jeśli zgaszę i zapalę raz jeszcze gaśnie. Czyli za każdym razem jak odpalam to pali się kontrolka, i jeśli go zgaszę od razu i zapalę ponownie to również za każdym razem ikonka gaśnie. Nie wiem czy nie namieszałem :)
Pomocy :)
-
Może trzeba wykasować błąd... Kontrolka świecie się sekundę ,dwie po zapaleniu silnika ale zaraz gaśnie.
-
Kolego możesz miec do wymiany diody , miałem podobny przypadek wymiana regulatora nic nie dała, musiałem wymienić diody ujemne. W alternatorze są diody 30A ja wymieniłem na 60A i regulator teraz mam alternator mocy 140A a nie 12OA
-
W mojej cromce jest juz trzeci alternator. Czy jest jakiś sposób aby wydłużyć żywotność tego felernego elementu?
-
Osłony pod silnik, żeby woda się nie dostawała do niego.
-
Cytat:
Napisał
lukq Osłony pod silnik, żeby woda się nie dostawała do niego.
Masz na myśli standardową osłonę pod silnikiem czy jakąś modyfikację?
Wydaje mi się ze u mnie standardowa osłoną jest cała. W środę jade na wymianę rozrządu to będzie okazja się jej lepiej przyjrzeć.
-
Chciałem odgrzać temat.
Jak kilka miesięcy temu kupowałem Cromę, to jedną z opisywanych na Autocentrum powtarzających się usterek tego modelu była awaria alternatora. U mnie na razie chodzi ok, ale niedawno dowiedziałem się że podczas wyjazdu znajomych (samochodem Stilo JTD) w Niemczech padł alternator i za wymianę skasowali 600 euro (w tym ok 450 za nowy alternator i 2-3 dni auto uziemione) Pomyślałem sobie, że skoro to taka zmora wszystkich fiatów diesli, to może by zakupić używkę na allegro (za 150-200 zł) i wozić w bagażniku przy dłuższych wyjazdach. Przy posiadaniu zapasu, wymiana po awarii będzie szybka i duuuużo tańsza.
W związku z powyższym mam następujące pytania:
1. Czy u Was zdarzyła się awaria alternatora z dala od domu i ile czasu oraz pieniędzy kosztowało doprowadzenia auta do sprawności?
2. Co sądzicie nt posiadania zapasu na dłuższe trasy (alternator w bagażniku)?
3. Jaki alternator jest montowany seryjnie w Cromie po FL, 1,9 JTDM 150 kM, automat, Data prod. grudzień 2007, rocznik modelowy i w dokumentach 2008)? Próbowałem w swoim aucie zaglądać od góry z lusterkiem, ale żadnego napisu na alternatorze nie widać.