8 załącznik(i)
Bravo 1.9 TD - nierówno pracuje po odpaleniu; komputer mówi: przepływomierz, czujnik temp wtrysku
Witam wszystkich!
Jestem zadowolonym właścicielem Bravo 1.9 TD, który jednak ostatnio wyświetlił mi kontrolkę wtrysku. Kontrola czasem świeci, czasem gaśnie, w zależności od trasy (częściej świeci w mieście, wyłącza się na trasie przy 'równej' jeździe). Auto odpala od razu, ale przez kilkanaście sekund silnik pracuje nierówno, trochę się dławi. Później jest już ok. Przy odpaleniu dymi więcej niż zwykle.
Komputer na stacji diagnostycznej powiedział: przepływomierz, czujnik temp. wtrysku. Oględziny sugerują wymianę części węża do (z?) turbosprężarki - załączam fotografie - wąż wydaje się być pęknięty na falowanej powierzchni.
Przepływomierz już zamówiłem, czujnika na razie nie. Mam jednak problem z namierzeniem węża; nie bardzo wiem jak go poprawnie nazwać, może stąd mój problem:)
Co o tym sądzicie, drodzy Forumowicze?:) Czy mogę prosić o lepsze nazwanie poszukiwanego przeze mnie przedmiotu? Co myślicie o symptomach i lekarstwie?
Pozdrawiam serdecznie,
Niemen
Załącznik 13715Załącznik 13716Załącznik 13717Załącznik 13718Załącznik 13719Załącznik 13720Załącznik 13721Załącznik 13722