Witam. Mam takie pytanie, czy kiedykolwiek ktoś lal ropę czerwoną do swojego jtd? Pewien mechanik stwierdził że czerwona połączona z olejem Mixol jest lepsza od tradycyjnej białej on. Jakie wasze zdanie? Testy itd
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Mam takie pytanie, czy kiedykolwiek ktoś lal ropę czerwoną do swojego jtd? Pewien mechanik stwierdził że czerwona połączona z olejem Mixol jest lepsza od tradycyjnej białej on. Jakie wasze zdanie? Testy itd
Gdzieś dawno temu, ale w źródłach zbliżonych do wiarygodnych czytałem, że ma wyższą temperaturę spalania.
No ja zaś słyszałem, że czerwona jest bardziej sucha, stąd mixol. Lal to ktoś?
musisz też wiedzieć jaki opał lejesz bo jak sie nie myle jest letni i zimowy na letnim kiedys mojemu ojcu sie masło w filtrze paliwa robiło
To zaskoczyłes mnie kolego, bo pierwszy raz słyszę takie coś. A silnik będzie pracował dobrze? Regulator nie dostanie. Po żyłach?
różnica jest taka:
czerwone jest zasiarczone, widziałem kilka aut jeżdżacych na czerwonej i miały pompy wyżarte od srodka, tak sie dzieje, jak auto długo nie jezdzi i stoi z opałowym wpompie.
teoretycznie dodanie oleju do opału pomaga.
Wniosek z tego jest taki:
jak jezdzisz codziennie to mozesz lac czerwone, ale jak auto stoi to układ wtryskowy do wymiany
znajomy do jtd lał czerwone i zaczęły się problemy z wysokim spalaniem - poszła pompa wysokiego . Wczoraj byłem w Biedronce i widziałem eco-diesla 18 z groszem za 5l to niecałe 4 zyle za L :confused: najwyżej jadący za mną będą bardziej głodni , bo będzie im pachniało frytkami i pączkami :lol:
To już nie wiem sam. Mam możliwość lania takowej i boję sie
wiem że ciągniki to jeździły na ten ropie ale nie wiem jak z autami. :)
Tak, a potem będą posty typu, "cos mi stuka w silniku", "nie chce jechac jak powinien". :sciana:
Czerwone to jeszcze do jakiś SDI lali i jechało, ale wszelkie nowe konstrukcje to zaraz tym zatyrasz..
Do ciągnika co wlejesz, to pojedziesz:D
Nie lej tego. Szwagier pojeździł na czerwonym tylko przez chwilę i wtryski dostały ostro po dupie. Auto zaczęło trochę kopcić i pojawiły się delikatne problemy na mrozie.
Jelcz 315 przepalał i miał większą moc, ale jak to w 1.9jtd to nie wiem ;P