To jest widok strony w wersji do druku
-
9 załącznik(i)
Fiat Stilo by ToKo
Załącznik 13613Załącznik 13614Witam,
Z pewnością kilku z was będzie kojarzyć autko chociażby z innego forum, na którym wcześniej urzędowałem :roll:
Po krótce:
-> 1.9 Mjet 120 km / 270 Nm, choć moc rzeczywista to: 130 km / 300 NM (te silniki tak mają :) )
-> skrzynia 5cio biegowa,
-> 5d,
-> biały,
-> przebieg 138 000 na chwilę obecną,
-> prod. 2006, natomiast pierwsza rejestracja 2007
-> obniżone zawieszenie fabrycznie + lekki pochył kół (też fabrycznie)
Wyposażenie (raczej standardowe):
-> funkcja city
-> abs
-> komputer pokładowy
-> klimatyzacja + klimatyzowany schowek
-> pełna elektryka szyb i lusterek
Zakupiony przeze mnie w październiku 2012 roku.
Czynnikiem, który spowodował że mój wybór podczas zakupu padł na stilo to:
-> koniecznie biały kolor
-> koniecznie diesel jtd (a trafił się mjtd)
-> koniecznie coś w miarę świeżego (celowałem powyżej 2004r, a trafił się 2007 :) )
Coś o eksploatacji:
-> wszystko wymieniane na bieżąco, nie oszczędzam na częściach - jedynie na robociźnie :) (w większości przypadków kupuję drogie części, a wymieniam sam).
-> płyny, filtry, wszystko świeżutkie
-> spalanie bardzo niskie, które przedstawia się w cyfrach 5,5L/100km (95% mojego przebiegu tym autem to trasa)
Autko na być może jego nieszczęście używane raz na dwa tygodnie, czasem co weekend. Głównie wypad w celach rekreacyjnych po intensywnym tygodniu pracy ;-), garażowane.
Plany:
-> przyciemnienie wszystkich szyb
-> felgi 17
-> delikatny chip tun. do 160 km i 360 NM (i nie jest to moje marzenie, a autko było juz na wstępnym badaniu :) u doktora - zabieg przeprowadzany będzie w szpitalu TUNE-UP w Gdańsku - taki jest plan)
Kilka fotek. Przepraszam za jakość, niestety lustra się wyzbyłem i pozostały mi tylko cudy techniki pt. "smartfony", którymi zmuszon jestem robić zdjęcia.
Postanowiłem przedstawić autko, ponieważ w dniu dzisiejszym zapadła decyzja o jego pozostawieniu w rodzinie. Decyzję podjąłem samodzielnie - przez co jestem wrogiem nr 1 i już nawet pies mnie nie wita w progu :lol:
Za wszelkie komentarze bardzo dziękuję z góry.
Załącznik 13606Załącznik 13607Załącznik 13608Załącznik 13609Załącznik 13610Załącznik 13611Załącznik 13612
-
-
-
Ciekawie, ciekawie to jest teraz 16" czy 15"
-
A i jeszcze pytanie odnośnie tego obnizonego zawieszenia. Opisz coś więcej. Bo pierwsze słyszę o tzw. Sportpacku
-
Dawcą felg na lato jest fiat 500, rozmiar 15. Ciekawostką może być fakt, ze ów fiat 500 po przejechaniu 6000km wjechał pod naczepe ciezarowki. Na zimę też mam 15.
Coś o zawieszeniu. Szczerze? Poza tym, ze amorki magneti marelli i czarne springi to nic więcej nie wiem. Kupiłem go od gościa którego ojciec jest szefem fiata, i żeby było śmiesznie samochód zamawiali we Włoszech bo tam ten silnik dostępny był bez dpf'u na tamte czasy. Dodam, że przez zakręty samochód naprawdę przelatuje.
-
Ładne autko :smile: Ale faktycznie większe felgi by się przydały.
-
Dzięki nygus'ie :)
Oczywiście obserwuję rynek felg z oponami, ale tak jak patrze na stan tych oferowanych - spoglądam potem na swoje i stwierdzam, że nie ma się co spieszyć niż wdepnąć w "g*wno" i bawić się w prostowania czy pseudo odnawianie.
Oczywiście piszę o tych kompletach w przedziale cenowym do 1,5k - być może to niewiele... ale czekam wytrwale :) Lub ewentualna zamiana na moje 15stki ;)
-
Wiem coś o tym, bo sam kupowałem siedemnastki do swojej bestii.
Najważniejsze to nie śpieszyć się z zakupem. Ja dla siebie znalazłem oryginalne felgi z Bravo II, na Tablica.pl.
Po samych zdjęciach można dużo wywnioskować... jak zobaczyłem że poprzedni właściciel do fotek układał felgi na szmatkach, żeby ich nie porysować, to już wiedziałem że warto się zainteresować ofertą.
Inna sprawa że duże felgi 4x98, to towar którego jest mało, w porównaniu do innych rozstawów.
Muszę się kiedyś zebrać, i sam zrobić temat o mojej Linie.
-
Kurczę, mówisz bravo 2. Ja sam zaaadoptowalem z fiata 500 swoje. A jakie masz fabryczme parametry swoich? Otwór, szerokość, wielkość, rozstaw, et.
-
W Linei mam otwór oraz rozstaw jak we wszystkich Fiatach typowo włoski. Od tego włoskiego standardu odbiega tylko Grande że swoim 4x100.
Moja oryginalnie z fabryki wyszła na alu 16", szerokość 6" i ET 41.
Na zimę mam komplet alu z Fiata Coupe 16", szerokość 7" i ET 40. Pięknie pasuje, i jest fajnie bo szerzej.
Te z Bravo co kupiłem to 17", szerokość 7" i ET 31. Też pasują, i jest jeszcze fajniej, bo jeszcze szerzej.
I tak jakoś wyszło, że mam teraz do Liny trzy komplety kół... ale niech sobie leżą.
-
ToKo, wiedziałem, ze nie rozstaniesz się z autkiem. :P
-
Radareqqqqqqqq :-):-):-) a skąd ty tutaj? Ojj ruszymy pomorskie spoty coś czuje :-).
Nygusie, dzięki za info. Chyba też zacznę.się za tymi felgami rozgladac
-
A zaglądam na różne fora i tak na siebie wpadliśmy ponownie. :D
-
Cytat:
Napisał
RadareQ
A zaglądam na różne fora i tak na siebie wpadliśmy ponownie.
Tylko teraz nie wiem, czy to przytyk w moją stronę w formie kopniaka ;) ("wiedziałem, że się nie rozstaniesz z autkiem) - czy raczej radość, że się jednak nie rozstałem :))