Brava 1.2 Bosch M1.5.5 wysokie obroty po odpaleniu na zimnym - problem rozwiazany!!!!!!!
Witam.
Informacja dla wszystkich,którzy walczyli z wysokimi obrotami po odpaleniu po nocy w Bravie 1.2 na ECU Bosch M1.5.5.
Z licznych przemysleń i analiz wykresow w FES/MES oraz rozwiazania problemu u siebie wynika,że jezeli nie macie problemu z ukladem zaplonowym i paliwowym przy cieplym silniku i problem wystepuje jedynie na zimnym silniku po nocy wynikaja nastepujace zaleznosci:
1.Silnik wchodzi na obroty ok 2500/2000 i trzyma ok 2-3min poniewaz jest slaby akumulator - najczesciej w wyniku dluzszego rozruchu siada napiecie.Wtedy komputer widzac napiecie rzedu 8-10V(do takich wartosci spadlo u mnie) stara sie podladowac akumulator zwiekszajac obroty
2.Dluzszy rozruch byl spowodowany u mnie zlym ustawieniem przepustnicy- srubka regulacyjna byla wkrecona za duzo i minimalny kat otwarcia przepustnicy byl za duży (ok 22st).Srubka musi byc ustawiona tak, zeby lopatka przepustnicy byla minimalnie otwarta - jak najwieksze dlawienie w kolektorze ssacym.
3.Po ustawieniu srubki robimy KONIECZNIE zerowanie krokowca,ewentualnie adaptacje poniewaz wydaje mi sie,ze ECU ustawia kat wzgledny 7,5 st(przy poprawnym napieciu akumulatora) w stosunku do minimalnego otwarcia przepustnicy.W skutek zlego ustawienia minimalnej wartosci srubka powodujemy ,ze przy rozruchu na zimnym mieszanka nie jest zassana dostatecznie szybko.
Poza tym z doswiadczenia widze,ze krokowce bardzo rzadko są uszkodzone - mialem 2 uzywane i oba dobrze dzialaja.
Problem moze lezec jeszcze po stronie lambdy(bardzo ciezko wychwycic zle dzialanie),map sensora,wiązek,pompy paliwa,a nawet o dziwo presostacie wspomagania kierownicy(uszkodzenie nie powoduje bledu w ECU)
Byc moze w czyms nie mam racji ale u mnie te zmiany przyniosly pozytywny efekt i teraz obroty wchodza na maksymalnie 2000 ale po kilku sekundach spadaja i schodza na 1100 a pozniej 800.