To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
rdza -
1 załącznik(i)
rdza
witam jestem tu nowy wiec proszę o wyrozumiałość. Mam pewien problem, w mojej bravie wyskoczyła rdza (nawet dziura) i to w takim miejscu że niewiem jak sie jej pozbyć może mi ktoś doradzić????? prosze nie zwracać uwagi na spreżyne bo to tylko przykładowe zdjęcie. Pozdrawiam
-
No standardowo.. Żeby to zrobić dobrze to trzeba wszystko zdemontować do gołej blachy, wyciąć pruchno, wspawać wstawkę, wszystko oczyścić i zakonserwować i pomalować. Potem złożyć..
-
tylko w tamtym roku robiłem konserwacje wiec ciężko będzie to wyczyścić.
-
Ciężko nie ciężko.. zerwać można wszystko druciakiem ;)
-
Zdemontuj mcphersona,wytnij szlifierką dziurę,wyczyść brzeg blachy szlifierką kątową do gołej blachy,dotnij i dopasuje odpowiedni kawałek blachy i przyspawaj go.Potem zamaluj farbą podkładową a na to konserwacja i gotowe.Przy okazji uważaj na przewody i odłącz akumulator.Miej przygotowane coś do gaszenia (gaśnica,wąż z wodą itp)
-
Woda słabo,lepiej polecam gaśnice
-
Polecam "barana "Gravit 600" już na samo wykończenie czystej blachy, nie jest drogi, a parę aut konserwowałem, a ten zachowuje się całkiem nieźle na moim aucie od 2 lat.
-
tylko jak te blachę wyczyścić od strony silnika, bo jak wyczyszczę tylko od strony koła to i tak będzie dalej rdzewieć??
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
a co myślicie np żeby zalepić ją poxiliną albo pianką poliuretanową???
-
Rozebrać do zera zebrać . Minią pomalować, antykorozyjny jak kto woli, masę do profili otwartych, święty spokój. roboty trochę jest ;<
-
-
Cytat:
Napisał
Jasio1025
usterka usunięta
No to się cieszymy,ale może powiedział byś jak to zrobiłeś żeby inni wiedzieli,no i wypada zapodać fotkę.