To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Airbag failure -
Airbag failure
Od kilku tygodni męczy mnie wyświetlający się błąd Airbag failure.Błędu nie da się wykasować,próbowałem kilkoma wersjami FES'a.Sprawdziłem wtyczki od poduszki w kierownicy i są ok(przeczyściłem je Kontaktem).Czyżby taśma była do wymiany?Wcześniej nie miałem z tym problemu,auto nie miało dzwona :)
http://s6.ifotos.pl/mini/airbagpng_ehpesrq.png
-
błędu nie wykasujesz bo jest aktywny
brak dzwona nie oznacza że "auto jest dziewicze"
proponuje zacząć od taśmy, albo przynajmniej ściągnięcia kierownicy i sprawdzenia tam okablowania. pamiętaj tylko by odłączyć akumulator (najlepiej pare godzin przed rozpoczęciem prac)
-
Okablowanie sprawdzone,brak jakiś widocznych uszkodzeń,wtyczki przeczyściłem i wpiąłem ponownie lecz błąd dalej jest.W sumie stało się to z dnia na dzień,wcześniej takiego problemu nie miałem.Zastanawiam się cz kupić te kółko z przewodami ,które się podłącza do poduchy bo chyba wszystko co mogłem sprawdzić to sprawdziłem.
-
a masz pewnosc ze to poduszka w kierownicy??
-
Komunikat mówi o błędzie po stronie kierowcy.Jeżeli wtyczka pod siedzeniem kierowcy byłaby rozłączona/uszkodzona to komunikat byłby zupełnie inny.
-
kolego a spróbuj rozłączyć wtyczki np w kierownicy( potem pod siedzeniem po stronie pasażera) i wtedy podłącz komputer i zobacz jakie błędy doszły ?
ps. zainstaluj sobie Fiatecuscan wersja 3.9 albo multiecuscan 1.7 bedziesz miał wszystko po polskiemu :)
-
moim zdaniem pojeździj z tydzień powinno ustabilizować się napięcie w instalacji elektrycznej i zgśnie sama ja tak mam też nie miałem dzwona u mnie to działa