To jest widok strony w wersji do druku
-
Poduszka pod silnikiem?
Witam, zauważyłem w moim Stilo 1.9JTD 115KM, drgania. Była pani właściciel powiedziała mi, że mechanik powiedział jej, że to poduszka skrzyni biegów ( ta pod aku jeśli się nie mylę ) poszperałem trochę po necie i widzę, że to częsta przypadłość tego modelu? Dodam że drgania ustępują po 1000obr/min poniżej autem "telepie" ale gdy dodam lekko gazu wszystko jest okej, dodam, że dwumas wydaje się cały sprzęgło niczego nie zmienia, sprawdzałem jazde z 5 od 1000obr/min i nie ma drgań. Proszę o odpowiedź bo chciałbym to zrobić póki jeszcze jakieś pieniądze zostały :wink:
-
Tak jest, winna drganiom jest poduszka pod aku, numer części: 51711216, cena poniżej 200zł za oryginał.
Link do poradnika w PDF jak ją wymienić w pojedynkę: http://www.fiatstilo.com.pl/download...zyni-biegow-pl
-
Dzieki kolego! Sam się za to nie będe brał bo nie mam warunków u siebie, wysłałbyś mi link do poduszki bo już trochę szukam po necie i nie mogę znaleźć :( Będę wdzięczny pozdrawiam!
-
1 załącznik(i)
-
Cytat:
Napisał
Maajkii
Dzieki kolego! Sam się za to nie będe brał bo nie mam warunków u siebie, wysłałbyś mi link do poduszki bo już trochę szukam po necie i nie mogę znaleźć :( Będę wdzięczny pozdrawiam!
Ja wymieniałem sam u znajomego w garażu, zeszło ok 2h,najdłużej schodzi z odpinaniem kabli przy skrzynce za akumulatorem :)
Linki do poduszki: PODUSZKA SILNIKA FIAT STILO 1.9 JTD
PODUSZKA SKRZYNI FIAT STILO 1,9 JTD 115KM ORYG (3929153807) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Obie są Oryginalne Fiatowskie.
-
Podepnę się pod temat. Powiedzcie czy wadliwa poduszka pod skrzynia jest to przypadłość tylko JTD czy w 2.4 tez występuje ten problem. W moim stilo tez występują drgania na wolnych obrotach i myślałem ze ten typ tak ma ale zacząłem się zastanawiać czy nie jest coś nie tak. Ja wygląda praca silnika 2.4 u Was na wolnych obrotach? Może jest ktoś z okolic Kalisza i porównamy?
-
Nie mialem do czynienia z silnikiem 2.4, ale nie slyszalem, zeby w jakichkolwiek benzyniakach byla wadliwa poducha pod skrzynia...
... co do JTD to typowy objaw - u mnie po wymianie na model 'pozmianowy' (wiecej gumy) nie poznalem samochodu! Na niskich obrotach niczym benzyna - zero wibracji, drgan kierownicy, plastikow itp.
-
żeby nie zakładać nowego tematu mam pytanko do kogoś kto to już robił i kupował. Zamierzam kupić i wymienić tą poduszkę tylko czytam i czytam i podobno są jakieś dwa rodzaje. Mój fiacik jest rocznik 03/12/2001 1,9jtd 85KW z eper numerek części wychodzi 51711216
podejrzewam że ta z linka będzie pasowała na 100% a prosiłbym o zweryfikowanie.
PODUSZKA SILNIKA FIAT STILO 1.9 JTD
-
Tak, powinna pasować, poza tym nr ten sam, więc nie ma powodów, zeby myśleć, ze nie będzie pasować :D
-
-
witam a tak będąc przy temacie nie mogę nigdzie dostać tej poduszki ale do benzyny 1.6 może ma ktoś jakieś źródło??
-
Cytat:
Napisał
marcin78
witam a tak będąc przy temacie nie mogę nigdzie dostać tej poduszki ale do benzyny 1.6 może ma ktoś jakieś źródło??
ja u siebie w Łodzi dostałem bez problemu masz tu tel do sklepu 42 684 24 09 chyba wysyłają też części.
-
ale mowa jest o tej pod akumulatorem która trzyma skrzynie biegów
-
czerwony
co się u Ciebie działo , ze wymieniłeś?
-
Ja u siebie właśnie wymieniłem poduszkę od skrzyni biegów nie było to wcale takie trudne. Natychmiast ustąpiły drgania deski i całej budy no i poprawił się komfort jazdy jest o połowę ciszej. Jestem zadowolony.:lol: