jtd 105 km płytki zaworowe czy ktoś to w ogóle robi ??
witam
tak czytam i szukam po internecie dlaczego 1.9 jtd może dużo palić i być słaby i chciałem się was zapytać czy regulacja luzu zaworowego w tej werjsi silnikowej jest hydrauliczna czy za pomocą płytek? czy taka regulacja ma sens moje auto odpala mniej więcej tak Fiat Bravo GT 1.9 JTD CF2 105 KM, sound engine! WWW.BBTP.PL - YouTube może ułamek sekundy dłużej ale jako tako większych problemów z rozruchem nie mam a biorąc pod uwagę podparte zawory słychać byłoby brak kompresji i długo trzebaby było kręcić jednak tak nie jest. czy takie odpalenie jak na filmiku to normalne czy jtd ma zaskakiwać od razu?.
mam również pytanie wczoraj przeglądałem rury z turbo do ic jest idealna z ic do kolektora ssącego również brak pęknięć niepokoi mnie intercooler który jest lekko zaolejony i po przytrzymaniu auta na ok 4 tys obrotów przez chwile wydobywa się z niego tak jakby dym? rurę która idzie do ssącego pompuje na tyle że nie jestem w stanie jej zgnieść i w programie przy dodawaniu gazu do ok 4 tys obrotów wskazuje że turbina daje jakieś 1.4-1.6 bara a na jałowym ok 0.8bara
świece mam sprawdzone są ok prąd do nich dochodzi auto generalnie jest nie zbyt zrywne duzo pali. odpinanie przepływki nie zmienia nic...