grande 1.9 sport tryb awaryjny do 2 tyś obrotow POMOCY
witam. mam problem z moim grande 1.9 130km otoz od czasow jesieni-zimy raz na jakis czas wywala mi blad kompa "sprawdż silnik" a po przejechaniu paru set metrow wchodzi w jakis dziwny awaryjny tryb i tylko obroty do 2 tyś dochodza nawet na jalowym biegu. Po wylaczeniu silnika wraca do normy poza kontrolka silnika, lub tez nie raz znow sie przelaczy na tryb awaryjny. Natomiast gdy pojezdze az auto sie dobrze rozgrzeje i wylacze silnik i wlacze znowu to najczesciej gasnie wszystko i jest ok. Latem i wiosna nie mialem z tym problemu, nie raz tez wywal sporadycznie raz na jakis czas "ABS ,ESP i Hill holder nie do dyspozycji" ktory po wylaczeniu i wlaczeniu skasowywal sie. od momentu wyswietlania kontrolki silnika "ABS,ESP..." przestal sie pojawiac. bylem na kompie i wykazalo jakies dziwne bledy o poslizgu sprzegla przepustnicy i jakis kilka innych. Nie wiem co robic doprowadza mnie to do szalu bo auto jedzie normalnie jesli nie wlaczy sie na ten tryb awaryjny,a jak sie wlaczy to jest to niebezpieczne. Ma ktos jakies sugestie na temat mojego problemu, nei wiem co mam robic??? prosze o pomoc