witam posiadam od nie dawna fiata sedici 1.9 jtd może ktoś wypowie się w tej kwesti
To jest widok strony w wersji do druku
witam posiadam od nie dawna fiata sedici 1.9 jtd może ktoś wypowie się w tej kwesti
Cześć, nt klimy milczę z braku odpowiedniej wiedzy, ale popraw "przeróbkę" :)
Przeróka poprawione, bo kuła w oczy. Co do przeróbki to operacja nie jest prosta, bo klimatyzacja automatyczna posiada szereg czujników, dodatkowej instalacji, spięcia z komputerem itp. Gra nie warta świeczki chyba, że masz dużo zaparcia i nie mało pieniędzy do wydania. Gra moim zdaniem nie warta świeczki.
Jeżeli masz dawcę to śmiało możesz przekładać, ja robiłem przeszczep automatycznej klimy z marei do mojej bravy która fabrycznie nie posiadała klimy, czas przekładki 3 dni, elektryka do chłodzenia silnika i klimy pod maską robiona od podstaw według schematu. Działa już 2 lata no i ten komfort że nie kręcisz co chwilę pokrętłem ciepło-zimno :D W twoim wypadku wystarczy prucie deski ;)
Jeżeli jest dawca obok to można się bawić, dużo się podejrzy gdzie co jest podłączone i jak zamocowane. Gorzej, gdy takie coś byśmy zakładali z instalacji już wyprutej.