Czy istnieje jakiś program diagnostyczny na Androida, za pomocą którego mógłbym skasować migającą kontrolkę oleju w BravoII 2.0 MJ, oraz ustawić interwał kilometrów do następnego przeglądu ?
To jest widok strony w wersji do druku
Czy istnieje jakiś program diagnostyczny na Androida, za pomocą którego mógłbym skasować migającą kontrolkę oleju w BravoII 2.0 MJ, oraz ustawić interwał kilometrów do następnego przeglądu ?
Raczej nie. Programy na andka to tylko takie uniwersalne gadające po podstawowych komendach obd2..
tak myslalem.. Nabylem sobie ELMa 327 na Bluetootha a moj laptop nie ma BT ;-/. Muszę więc dokupić sobie USB BT do lapka i użyć fiatecuscan do skasowania komukatow serwisowych ?
Może ten link w czymś pomoże :
www.alfaobd.com/index.html
Torque (Lite i Pro) są bardzo dobre.
Ale przez Torque inspekcji w swoim BravoII nie wykasuje, nie widzę tam takiej opcji...
Ladnei sie laczy mi z Androidem na Smartfonie pokazuje bieżące parametry, ale na laptopie do Multiecuscan w zaden sposob nie mogę się połączyć ;//// Moglem kupil elma na kabel może byłoby lepiej....
Elmy na BT są problematyczne - sam mam i raz się łączyło potem już z bravo II nie chciało. Z GP już nie mogłem wcale.. ehh badziew jakiś ;) Przynajmniej z multiscanem - z jakimś obdtool itp się łączy ale tam właśnie nie ma nic więcej jak nr błędów i podstawowe parametry wspierane przez OBD2.. Niestety podobnego softu do FES/MES na Andrka nie znajdziesz..
Zakupilem Elma od Viakena, ale niestety MES rząda do połączenia rejestrowanej (płatnej 50 eur) wersji programu ;/
Ok wreszcie się udało, ściągnąłem z sieci wersje 1.3 z loaderem i wszystko cacy, interefejs od viakena działa szybko i sprawnie. inspekcja skasowana, ale wcześniej musiałem wejść w opcje DPF i tam wyresetować wymianę oleju. Przy okazji okazało się , ze nie mam żadnych błędów.. Zaciekawiły mnie opcje DPFu, ale o to zapytam już w osobnym wątku..