Wraz z pierwszym szronem zauważyłem, że grzeje mi tylko lewe lusterko. To normalne w tym modelu czy powinny grzać oba?
To jest widok strony w wersji do druku
Wraz z pierwszym szronem zauważyłem, że grzeje mi tylko lewe lusterko. To normalne w tym modelu czy powinny grzać oba?
Jeszcze nie tak dawno temu standardem bywała fabryczna instalacja tylko lewego lusterka - jak się chciało mieć w maluszku albo kredensie prawe, to trzeba było sobie samemu domontować. Stąd moje wątpliwości, czy FIAT po prostu nie szukał oszczędności montując tylko jedno podgrzewane lusterko.
Pamiętam czasy gdy włącznik wewnętrznego światła na prawych drzwiach w maluchu był wyposażeniem dodatkowym ;) Nie sądzę jednak.. Sprawdź w ePer po VIN instalację lusterek..
Muszą grzać oba. W moim Idea też nie grzało lewe lustro. Pojechałem do ASO, wymienili szkło i już grzeje.
Dzięki za potwierdzenie. Do ASO póki co się z tym nie wybiorę - zacznę od bezpieczników, a potem zajrzę do lusterka.
Sprawdź przepust między drzwiami, a karoserią oraz kostki. Najszybciej bym obstawił, że zaśniedziały styki w kostce tutaj blisko lusterka. Tam sprawdź czy dochodzi napięcie. Jeżeli tak, a styki są ok, to padła mata podgrzewająca. Jest zintegrowana z lustrem.
Wypiąć wspomnianą przez miszko wtyczkę i omomierzem sprawdzić opór maty..
Jakieś gnoje mi zbiły lusterko na parkingu. Ale przy okazji wyszło, że mata nie działa. Po wymianie wkładu na nowy grzeje aż miło.