To jest widok strony w wersji do druku
-
DPF do Doblo 2003r.
Witam. Od 4 miesięcy mieszkam w Niemczech i potrzebuje tutaj samochodu. w Polsce zostało moje Doblo bo niestety nie spełnia norm Euro4 :( i tutaj moje pytanie; czy jest możliwość zamontowania DPF'a do mojego doblo? jaki byłby tego koszt? czy może lepiej sprzedać i kupić w benzynie ?
moje auto: Doblo 1.9 JTD 105KM 2003r.
-
Nawet gdybyś tego dokonał (wymiana ECU i kilku innych podzespołów), to i tak utkniesz na papierkologii, bo twoje auto nie ma homologacji na układ z DPF-em. Zrobisz wszelkie badania we własnym zakresie... kosztowne to by było.
P.S. W życiu wyciąłem wiele DPF-ów ale jesteś pierwszym człowiekiem, który chce jego montażu :)
-
czyli pozostaje benzyna :/
dzięki wielkie za odpowiedź ;)
-
Cytat:
Napisał
@sdero
P.S. W życiu wyciąłem wiele DPF-ów ale jesteś pierwszym człowiekiem, który chce jego montażu
A ja widziałem parę aut z DE z domontowanym DPFem. Wiec z ta papierkologią to bym sie tak nie rozpędzał. W Niemczech TUV podbije i jedzie
-
Cytat:
Napisał
Damian-jg
A ja widziałem parę aut z DE z domontowanym DPFem.
właśnie dlatego pytałem o to bo sam kiedyś chciałem kupić auto które miało zamontowany nie fabryczny DPF i było na Niemieckich blachach. A ostatnio wszedł w Niemczech przepis że do centrum mają wjazd tylko i wyłącznie auta z zieloną nalepką (jeszcze w tamtym roku było zielona albo żółta) i nawet wujek musiał do Renault Master 2,5 TDi zamontować tego DPF'a zabulił za to nie małe pieniądze ale zawsze to taniej jak by miał nowe auto kupić.