Witam,
Mam pytanko odnośnie nawiewu mam brava. Pokrętło jest ustawione na 0 a wieje od dołu, wiec chcialem zapytać ten typ tak ma. Jak wiele mankamentów ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
Mam pytanko odnośnie nawiewu mam brava. Pokrętło jest ustawione na 0 a wieje od dołu, wiec chcialem zapytać ten typ tak ma. Jak wiele mankamentów ?
A słyszysz na postoju żeby kręcił się wentylator?
Ja tak mam jak włączę klimę sam się załącza mimo, że pokrętło jest na "0"
Żeby parownik nie zamarzł:-) ale nie wiemy nic o tym czy kolega ma klime
Witajcie, tak mam klimatyzacje. Dzis sprawdze czy na postoju wieje, ale wydaje mi sie ze nie
Zawsze można wypiąć wtyczkę od silniczka i mieć pewność ;) Poza tym niezdrowo jeździć przy zerowej wentylacji ;)
Witam.
ja od niedawna mam ten sam problem.
tylko ze u mnie załącza i wyłącza się na nie równościach.
po włożeniu kluczyka i przekręceniu na zapłon wentylator działa choć jest ustawiony na 0. a gdy przekręcę na auto to się wyłącza.
nie zawsze się to dzieje ale zauważyłem właśnie że przy wstrząsach auta sam się zmienia
czy ktoś z forum wie jak to ogarnąć?
Masz najprawdopodobniej zły kontakt na samym pokrętle - zdarza się. Trzeba rozebrać wszystko i podoginać suwaki na bieżni..
Aby podoginać te suwaki trzeba odkręcić całą konsolę?
tak czeba tam beda takie malenkie srubki
A jak już to odkręcę to mi się tam nic nie poodpina? Takie rzeczy typu linki, cięgna jakieś cokolwiek tam jest? Bo aktualnie mam otwarty manual z wymiany żarówek w konsoli środkowej, ale to trzeba jeszcze wyjąć ten panel z przełącznikami.